Ga terug
+ servings
Heerlijke pittige hummus met geroosterde paprika, perfect voor op brood, crackers of toastjes! Zelf hummus maken is eenvoudig met dit recept en het resultaat is een fluweelzachte hummus boordevol smaak en een vleugje pit. Geniet van deze gezonde en smaakvolle dip bij elke gelegenheid!

Hummus met geroosterde paprika

Makkelijk recept voor pikante hummus van kikkererwten met geroosterde paprika, rode peper en tahin.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bijgerecht, Borrelhapje
Nederlands
Borrelhapje, Lunch recepten, Smeersalade recepten
Servings: 8

Nodig

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten (voorgekookt, in pot)
  • 75 gram geroosterde paprika's (pot)
  • ½ rode peper
  • 1 tl sambal
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • snuf zout

Bereiden

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en vang het vocht van de kikkererwten op. Spoel de kikkererwten even na met water.
  • Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in grove stukken en verwijder eventueel de zaadlijsten.
  • Doe de kikkererwten samen met de geroosterde paprika's, de rode peper, de tahin, knoflook, olijfolie en citroensap in de foodprocessor van de keukenmachine.
  • Voeg hier het gerookt paprikapoeder, de komijn en een snuf zout aan toe. Eventueel kun je ook nog sambal toevoegen, doe dit naar smaak!
  • Blend de ingrediënten tot een gladde hummus met geroosterde paprika. Voeg eventueel 1 a 2 eetlepels van het vocht van de kikkererwten toe om een nog smeuïgere hummus te krijgen.
Calorieën: 59kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl