Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg even ontdooien.
Vet de quichevorm in met een klontje boter.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg een klein beetje olie toe. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de spinazie toe en roerbak even kort zodat de spinazie slinkt. Zet het vuur uit.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi de havermout over de bodem. Zo zorg je ervoor dat de bodem van de Italiaanse quiche straks niet te nat blijft.
Laat de Saclà gegrilde groenten uitlekken in een zeefje. Snij de smaaktomaatjes in kwarten.
Tik de eieren boven de kom en kluts deze samen met de room en de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg hier de oregano en een snuf peper aan toe. Roer nog 1 keer goed door.
Schep nu als eerste de spinazie met ui en knoflook op de bodem van de quiche. Voeg dan de smaaktomaatjes toe en verdeel de gegrilde groenten over de Italiaanse quiche.
Schenk het eimengsel over de groenten heen. Rasp eventueel nog wat extra kaas on top.
Verdeel 2 tl Saclà pecorino en amandel pesto over de Italiaanse quiche. Voor een mooi effect kun je dit met een vork nog wat uitstrijken.
Schuif de Italiaanse quiche voor 25-30 minuten in de warme oven. Maak de Italiaanse quiche af met wat blaadjes rucola.