Ga terug
+ servings
Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Kaasstengels

Deze zelfgemaakte kaasstengels van vers bladerdeeg, oude kaas en Parmezaan zijn hier thuis altijd favoriet. Makkelijk om te maken, heerlijk krokant uit de oven en perfect voor bij de borrel of naast een kom soep.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Borrelhapje, Soep
Nederlands
kaasstengels, kaasstengels bladerdeeg, kaasstengels maken
Servings: 10

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 1 ei
  • 75 gram oude kaas (geraspt)
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 tl tijm (gedroogd)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zout
  • 2 tl sesamzaadjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het verse bladerdeeg uit en laat het vel bakpapier onder het bladerdeeg zitten.
  • Klop een ei los met een garde en bestrijk het bladerdeeg met een kwastje, smeer het hele vel bladerdeeg 2x in met geklutst ei (2 laagjes).
  • Meng de oude kaas met de Parmezaanse kaas, tijm, gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
  • Bestrooi het bladerdeeg met het kaasmengsel. Zorg dat de kaas goed over het bladerdeeg verspreid is. Strooi daarna de sesamzaadjes over de kaas.
  • Snij nu met een scherp mes of een pizzaroller het bladerdeeg 1x over de lengte doormidden en maak er vervolgens reepjes van, van zo'n 1½ x 8 cm.
  • Pak elke reep aan beide uiteinden vast en draai voorzichtig in tegengestelde richting tot een mooie twist ontstaat.
  • Bestrijk de twist ook nog met een beetje losgeklopt ei en bestrooi met extra kaas.
  • Schuif dan de kaasstengels zo'n 12-15 minuten de warme oven in.
Calorieën: 152kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 5g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 0.5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl