Ga terug
+ servings
Ketjap marinade maken van ui, knoflook, ketjap, sambal en specerijen – zelfgemaakte marinade voor kip, biefstuk of varkenshaas.

Ketjap marinade maken

Met deze zelfgemaakte ketjap marinade geef je kip, biefstuk of varkenshaas een heerlijke zoet-pittige Aziatische smaak. Makkelijk en snel klaar, perfect voor BBQ of wok.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Marinade
Aziatisch
BBQ marinade, ketjap marinade maken, ketjap marinade recept, marinade biefstuk ketjap, marinade kip ketjap
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

Voor 500 gram vlees:

  • 4 el olijfolie
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 tl honing
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • ½ rode peper
  • 1 tl Chinese 5 spice kruidenmix
  • 1 tl komijn

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Snij de knoflook, gember en rode peper heel fijn.
  • Doe de olijfolie samen met de ketjap, sojasaus, sambal en honing in een schaal.
  • Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe. En voeg ook de gedroogde kruiden toe aan de ketjap marinade.
  • Meng de ketjap marinade met het vlees (kip, biefstuk, varkenshaas) en laat de smaken minstens 1 uur intrekken. Een hele nacht kan ook, liefst niet langer dan 24 uur want dan zorgen de zuren in de marinade dat het vlees te zacht wordt.
  • Wat ik zelf altijd heel handig vind, is om het vlees in de koelkast te bewaren in een ziplock zakje. Zo kunnen de smaken goed intrekken!
Calorieën: 26kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 0.4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.2g | Vezels: 0.4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl