Een romige kikkererwten curry met spinazie en kokosmelk. Makkelijk recept, in 30 minuten op tafel en helemaal plantaardig. Perfect voor een voedzame doordeweekse maaltijd.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de gember en snij de rode peper heel fijn.
Verhit een scheut olie in de hapjespan en fruit de ui hier in aan. Pers de knoflook en gember erbij uit en voeg ook de rode peper toe. Schep om en laat zo’n 3 minuten bakken tot de ui glazig ziet.
Schep de tomatenpuree uit het blik en schenk de kokosmelk en sojasaus in de pan.
Pers het sap van ½ limoen uit boven de pan en voeg de kurkuma, komijn, kerrie, gerookt paprikapoeder en nootmuskaat toe.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan. Voeg ze dan toe aan de currysaus en laat zo'n 20 minuten zachtjes stoven.