Schil en snipper de ui. Snij de knoflook, gember en rode peper heel fijn.
Doe de olijfolie samen met de ketjap, sojasaus, sambal en honing in een schaal.
Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe.
En voeg ook de droge kruiden toe aan de ketjap marinade.
Meng de ketjap marinade met het vlees en laat de smaken minstens 1 uur intrekken. Een hele nacht kan ook, liefst niet langer dan 24 uur want dan zorgen de zuren in de marinade dat het vlees te zacht wordt.
Wat ik zelf altijd heel handig vind, is om het vlees in de koelkast te bewaren in een ziplock zakje. Zo kunnen de smaken goed intrekken!
Gebruik je houten bbq spiezen, zorg dan dat deze even weken in koud water. Dat voorkomt dat de stokjes verbranden op de bbq.
Rijg per spies zo'n 4 tot 5 stukjes kip aan de spies. Zorg ervoor dat de bbq warm is en leg de kip ketjap spiesen op het rooster van de bbq.
Lak de kip ketjap na 5 minuten af met de overgebleven marinade en draai de spiezen dan om. Laat nog weer 5 minuten garen en herhaal dan deze stap.
Vlak voor het einde lak je de kip ketjap nog een keer af, draai je de spiesen nog een keer om en als het vlees licht sticky en krokant is, is je kip ketjap klaar.
Uiteraard kun je de kip ketjap ook in de (grill)pan bereiden.