Een feestelijke kip rollade met pesto en prosciutto: makkelijk om te maken, rijk aan eiwitten en ideaal voor een ontspannen diner. Sappig, smaakvol en perfect uit de oven.
Snij de kipfilet voorzichtig aan de zijkant in tot je de kipfilet helemaal kunt openklappen. Leg de kipfilet tussen twee lagen huishoudfolie en sla ‘m plat met een deegroller of vleeshamer tot een gelijkmatige dikte. Herhaal met alle kipfilets.
Leg drie plakken prosciutto overlappend op een stuk huishoudfolie. Leg hier een platgeslagen kipfilet bovenop.
Bestrijk de binnenkant van de kip met ongeveer 25 gram mascarpone en een beetje groene pesto.
Rol de kip strak op, waarbij de prosciutto aan de buitenkant zit.Rol vervolgens het huishoudfolie strak dicht, draai de uiteinden aan (bonbonvorm) zodat de rollade mooi compact wordt.
Laat de rollades minimaal 2 uur rusten in de koelkast, maar een nachtje is nóg beter - dan snijden en bakken ze mooier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder het folie en leg de rollades in een braadslede. Voeg een klontje boter + een scheutje olie toe voor een mooie goudbruine buitenkant.
Bak de rollades ongeveer 40 minuten, afhankelijk van formaat en oven.Gebruik je een kerntemperatuurmeter? Dan is dit recept helemaal foolproof: Bij 72–75°C is kip perfect gaar én nog heerlijk sappig.
Laat de rollades 5–10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.