Ga terug
+ servings
Een smaakvolle en pittige kipsaté marinade op basis van sojasaus, ketjap, verse gember en sambal – perfect om kip heerlijk in te laten marineren.

Kipsaté marinade

Deze pittige en smaakvolle marinade voor kipsaté is een perfecte mix van sambal, verse gember, ketjap en sojasaus, met een vleugje honing. Zonder toegevoegde suikers, maar boordevol smaak! Ideaal om kip in te laten marineren voor op de BBQ of grill.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Marinade
Indonesisch
BBQ marinade, BBQ recepten, kip marinade, kipsaté marinade, saté marinade, suikervrije marinade
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

Voor 500 gram vlees:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • ½ citroen
  • 1 tl honing
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • ½ rode peper

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Snij de knoflook, gember en rode peper heel fijn.
  • Doe de olijfolie samen met de sesamolie, ketjap, sojasaus, sambal en honing in een schaal en pers hier het sap van de citroen bij uit.
  • Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe.
  • Meng de marinade voor de saté met het vlees (kip, varkenshaas) en laat de smaken minstens 1 uur intrekken. Een hele nacht kan ook, liefst niet langer dan 24 uur want dan zorgen de zuren in de marinade dat het vlees te zacht wordt.
Calorieën: 27kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 0.5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.2g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl