Makkelijk recept voor frisse komkommer rolletjes met zalm en roomkaas met mosterd, truffelmayonaise en verse kruiden. Een feestelijk hapje dat er prachtig uitziet en zo klaar is.
Snijd de komkommer met een mandoline of kaasschaaf in lange, dunne linten. Leg een vel keukenpapier op een snijplank en laat de linten komkommer even uitlekken. Snij daarna doormidden, zodat je 2 stukken van ongeveer 6 cm lang hebt.
Doe de roomkaas samen met de cottage cheese, de mosterd, honing, truffelmayonaise, wat verse bieslook, dille en een snuf peper en zout in een mengkom en gebruik de staafmixer om tot een glad mengsel te pureren.
Leg de komkommerlinten op een plank en leg hier wat gerookte zalm op.
Bestrijk de gerookte zalm met het roomkaas mengsel en rol de komkommer linten voorzichtig op tot rolletjes.
Zet de rolletjes rechtop op een schaal of prik ze vast met een cocktailprikker.
Bestrooi nog met wat verse dille. Bewaar in de koelkast tot het serveren of serveer direct.