Ga terug
+ servings
Lijnzaad crackers recept – knapperige, glutenvrije en koolhydraatarme crackers met sesamzaad en kruiden. Makkelijk zelf te maken en gezond te beleggen.

Lijnzaad crackers

Makkelijk recept voor knapperige lijnzaad crackers met sesamzaad en rozemarijn. Glutenvrij, koolhydraatarm en in 30 minuten gemaakt. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of bij de soep.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Lunch, Ontbijt, Snacks
Nederlands
Glutenvrije recepten, koolhydraatarme crackers, lijnzaad crackers, lijnzaad crackers recept, zaden crackers
Servings: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 100 gram lijnzaad
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • 1 tl witte sesamzaadjes
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • snuf zout
  • 80 ml water

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Maal het lijnzaad met een koffiemolentje of in de blender fijn.
  • Doe het lijnzaad samen met de rozemarijn, sesamzaadjes, gerookt paprikapoeder, komijn en snuf zout in de mengkom. Meng alle droge ingrediënten.
  • Schenk beetje bij beetje het water in de mengkom en gebruik je handen om de ingrediënten tot een deegbal te vormen.
  • Rol het deeg voor de lijnzaad crackers op een bakpapier uit tot een dunne plak van ½ cm. Snij alvast het deeg met een pizzaroller of scherp mes in tot mooie crackers. Je hoeft niet helemaal 'door' te snijden, maar dit maakt het breken van de crackers straks gemakkelijker.
  • Schuif de lijnzaad crackers voor 20 - 25 minuten de warme oven in.
  • Laat ze even afkoelen, dan worden ze knapperig! En beleg met jouw favoriete beleg.
Calorieën: 278kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 10g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 14g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl