Makkelijk recept voor knapperige lijnzaad crackers met sesamzaad en rozemarijn. Glutenvrij, koolhydraatarm en in 30 minuten gemaakt. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of bij de soep.
Maal het lijnzaad met een koffiemolentje of in de blender fijn.
Doe het lijnzaad samen met de rozemarijn, sesamzaadjes, gerookt paprikapoeder, komijn en snuf zout in de mengkom. Meng alle droge ingrediënten.
Schenk beetje bij beetje het water in de mengkom en gebruik je handen om de ingrediënten tot een deegbal te vormen.
Rol het deeg voor de lijnzaad crackers op een bakpapier uit tot een dunne plak van ½ cm. Snij alvast het deeg met een pizzaroller of scherp mes in tot mooie crackers. Je hoeft niet helemaal 'door' te snijden, maar dit maakt het breken van de crackers straks gemakkelijker.
Schuif de lijnzaad crackers voor 20 - 25 minuten de warme oven in.
Laat ze even afkoelen, dan worden ze knapperig! En beleg met jouw favoriete beleg.