Noedels met pittig gehakt
Makkelijk en snel recept voor Oosterse noedels met pittig gekruid gehakt.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Noedels recepten, Roerbak recepten, Vlees recepten
Servings: 4
- 300 gram half om half gehakt
- 1 ui
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 1/2 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal (meer mag ook, naar smaak)
- 1 theelepel suiker (of honing)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel citroengras (gedroogd)
- 1 theelepel Chinese 5 spice kruidenmix
- 50 ml water
- 300 gram noedels
- sesamolie (om in te bakken)
Schil en snipper de ui. Maak de teentjes knoflook schoon. Snij de rode peper in fijne stukjes.
Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan.
Voeg dan het gehakt toe en bak dit rondom aan.
Schenk de vissaus en ketjap bij het gehakt en pers het sap van 1/2 limoen hierbij uit.
Voeg de kaneel, gedroogde citroengras en Chinese 5 spice kruidenmix toe. Voeg ook 1 theelepel suiker of een druppel honing toe.
Schenk nog 50 ml water bij het pittig gehakt en laat de saus zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de noedels met het pittig gehakt met roergebakken broccoli en paksoi.
Calorieën: 546kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 21g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 3g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer