Ga terug
+ servings
Oosterse groenteschotel met kip en rijst – snel en gezond recept met veel groenten en een romige kokosmelksaus.

Oosterse groenteschotel met kip en rijst

Een snelle en gezonde maaltijd boordevol groenten, malse stukjes kip en een romige kokosmelksaus met oosterse kruiden. Perfect voor drukke doordeweekse dagen. Binnen 30 minuten staat deze smaakvolle groenteschotel met kip en rijst op tafel – zonder pakjes en zakjes!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch
Kip met rijst, Kip recepten
Servings: 4

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 el olie
  • 2 el vissaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn

Groenten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 prei
  • 2 rode uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 komkommer

Verder:

  • 200 gram rijst (volkoren/zilvervlies)
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el honing
  • 2 el vissaus
  • 1 el citroensap
  • peper
  • verse peterselie
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Snij de kip in stukjes en doe in een schaaltje. Schenk hier de olie en de vissaus bij en voeg de droge kruiden toe. Pers de knoflook, rasp de gember en voeg toe aan de kipfilet. Goed omscheppen en even laten staan.
  • Zet een pan met water op voor de rijst.
  • Snij de groenten: paprika's, uien, bleekselderij, mag allemaal in reepjes of blokjes, wat je wilt. De prei in ringen snijden en even wassen onder de kraan om het zand weg te spoelen. De komkommer is straks pas aan de beurt, die eten we koud.
  • Verhit wat olie in de pan en voeg de kip hierbij. Bak de kip rondom mooi bruin en laat nog heel even in de pan om te garen. Was het schaaltje waar de kip in zat even af met wat lauwwarm water en een mild sopje. Schep de kip uit de pan, in je net schone schaaltje. Voeg eventueel nog wat olie toe en voeg nu de groenten toe aan de (zelfde) pan. Schep goed om en laat zachtjes fruiten.
  • Kookt het water van de rijst, dan doe je de rijst in de pan. Roer af en toe even door.
  • Schep nu de kip weer bij de groenten. Voeg de kokosmelk, de vissaus, citroensap, honing en wat peper toe en meng met de groenten en kip. Laat zachtjes tegen de kook aan komen, maar de saus hoeft niet te koken. Knip alvast wat verse peterselie. Maak de komkommer schoon en snij in plakken.
  • Giet de rijst af, en meng met de groenteschotel. Schep alles goed door en voeg als laatste nog wat peterselie toe. Je kunt ook koriander gebruiken, maar dat is hier in huis niet zo favoriet.
    Timer? Ik zeg je dat dit binnen het half uur op tafel staat! Enjoy!
Calorieën: 356kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwit: 22g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl