Begin met het maken van de puree voor op de prei ovenschotel. Snij de uiteinden van de pastinaak, schrap de schil en snij in grove stukken. Verwijder de buitenkant van de knolselderij en snij ook in grove blokjes. Doe de pastinaak en knolselderij in een pan, voeg een bouillonblokje en water toe en breng aan de kook. Kook de groenten in zo'n 10 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van de bouillon en gebruik een pureestamper om tot een puree te stampen. Voeg dan een klontje boter toe aan de puree, eventueel nog wat bouillon en breng op smaak met wat peper en zout.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes.
Snij de onderkant van de prei af en verwijder de buitenste bladen. Snij de prei in fijne ringen en was deze goed uit in een vergiet onder de kraan.
Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan.
Doe het gehakt in de pan en voeg de kerrie, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder en komijn toe. Bak het gehakt bruin.
Voeg dan de prei ringen toe en bak mee tot deze geslonken zijn. Schenk de slagroom erbij en voeg ook de roomkaas toe. Laat deze smelten, zo ontstaat een heerlijke romige prei-gehakt vulling.
Schep dan het prei-gehakt mengsel in de ovenschaal en gebruik de bolle kant van een lepel om goed aan te drukken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Strijk de pastinaak-knolselderij uit over de prei-gehakt laag. Gebruik ook weer de bolle kant van een lepel om de puree goed glad te strijken en aan te drukken.
Kluts de eieren met een klein scheutje melk en een snuf peper en zout. Schenk de geklutste eieren over de puree laag. Bestrooi met geraspte kaas.
Schuif de spinazie ovenschotel met gehakt voor 25 minuten in de warme oven en laat de eieren stollen en de kaas smelten. De ovenschotel is klaar als er een mooie bruine korst is ontstaan.