Preisoep met krokante spek en oude kaas
Makkelijk recept voor romige preisoep
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4
- 400 gram prei
- 1 kleine aardappel
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 800 ml groentebouillon
- 50 ml plantaardige room
- 125 gram spekreepjes
- 75 gram oude kaas (geraspt)
- chilipeper
- zout
- 2 salade ui
- olie om in te bakken
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Schil de aardappel en snij in grove stukken. Snij de prei in ringen en was deze in een vergiet onder de kraan.
Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de prei en aardappel toe en schep om.
Schenk de groentebouillon bij de groenten en breng aan de kook. Kook de groenten in zo’n 10 minuten gaar.
Bak intussen in de wokpan de spekjes krokant – zonder olie toe te voegen – en goudbruin. Spreid ze uit over een vel keukenpapier om te drogen.
Wanneer de aardappel en prei zacht zijn, pureer je de groenten tot een gladde preisoep. Schenk hier de room door en roer even goed om.
Breng de preisoep verder op smaak met peper en zout.
Snij de lente ui in ringen. Serveer de preisoep met krokante spekreepjes, wat oude kaas en de ringen lente ui. Een broodje is er lekker bij!
Calorieën: 321kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 11g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 3g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer