Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes. Snij de paprika in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij daarna in fijne blokjes.
Doe de quinoa in een pan en verkruimel een bouillonblokje erbij. Voeg water toe volgens de instructie op de verpakking, breng aan de kook en kook de quinoa volgens de instructie.
Verhit wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de champignons en paprika en de Italiaanse kruiden toe. Bak tot de champignons mooi bruin gekleurd zijn en de paprika zacht geworden is.
Voeg de spinazie toe aan de pan met groenten en laat deze slinken.
Maak de dressing voor de quinoa salade klaar door de kwark te mengen met de olijfolie en een beetje citroensap en een snuf zout.
Verkruimel de feta.
Giet de quinoa af en schep de groenten hier doorheen. Serveer de quinoa salade met verkruimelde feta, verse peterselie en de frisse dressing.