Ga terug
+ servings
camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Makkelijk recept voor een borrelhapje van gesmolten camembert met honing
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Borrelhapje
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 3 el honing
  • 2 el balsamico azijn
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 3 el sinaasappelsap
  • 40 gr pistachenootjes
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 stokbrood

Bereiden

  • Doe 50 gr gedroogde cranberries in een glazen pot en schenk hier de sinaasappelsap bij. Laat de cranberries zo'n 10 minuten weken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wanneer je een camembert in een houten bakje gebruikt, kun je de camembert uit het plastic folie halen en terugdoen in het houten bakje. Zit er geen houten bakje om de camembert? Zet het kaasje dan in een ovenvast schaaltje.
  • Snij met een scherp mesje in de bovenkant van de camembert ongeveer 3 inkepingen. Doe hier de takjes tijm in.
  • Schuif de camembert voor 15 minuten in de warme oven.
  • Schenk de honing en de balsamico azijn in een steelpan en verwarm even kort op het vuur.
  • Hak de pistachenootjes grof. Laat de cranberries uitlekken.
  • Haal de camembert uit de oven. Verwijder de takjes tijm. Schenk de honing met balsamico over de camembert uit de oven en maak het kaasje af met de cranberries en pistachenootjes.
  • Serveer de camenbert uit de oven met vers stokbrood. Lekker om in de kaas te dippen!
Calorieën: 438kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 19g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl