Camembert uit de oven met honing en cranberries

0

Camembert uit de oven, weet je hoe fantastisch dat is?! Ik bedoel, gewoon een stukje camembert op een toastje vind ik al te gek, maar door dit kaasje even in de oven te doen…. Oh, yum! De camembert wordt heerlijk warm en zacht en krijgt nog meer smaak! Echt fantastisch om camembert eens op deze manier klaar te maken. Jouw borrelplank gaat echt next level! Bij deze camembert uit de oven maak ik een heerlijke topping klaar met honing, balsamico, cranberries en pistache nootjes. En dan met een stukje brood erbij om lekker te dippen in de gesmolten kaas…. Laat de feestdagen en gezellige borrels maar komen hoor!

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

De magische decembermaand is begonnen en dat betekent tijd voor heel veel gezelligheid! De ene borrel na de andere, om zo gezellig met vrienden en familie het jaar af te sluiten. Ik hou van een goede borrelplank en vind het ook altijd leuk om flink uit te pakken. En om zelf wat borrelhapjes klaar te maken. Niet alleen kant-en-klare smeersels op tafel, maar net even wat anders dan anders. Met deze camembert uit de oven zet je eigenlijk een kleine kaasfondue op tafel, want je kunt er met een broodje heerlijk in dippen!

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Gebakken camembert

Voor deze camembert uit de oven gebruikte ik een camembert in zo’n houten doosje. Nadat je de plastic verpakking hebt verwijderd, kan de kaas terug in het doosje en zo de oven in. En dan is het even geduld hebben maar het resultaat is echt te gek! Niet alleen als borrelhapje trouwens. Ik kan me ook zo voorstellen dat dit een heerlijk voorgerechtje is voor de feestdagen! Zet het kaasje in het midden op tafel, serveer met wat knapperig stokbrood en share the goodness.

camembert uit de oven

camembert uit de oven

camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 3 el honing
  • 2 el balsamico azijn
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 3 el sinaasappelsap
  • 40 gr pistachenootjes
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 stokbrood

Bereiden

  • Doe 50 gr gedroogde cranberries in een glazen pot en schenk hier de sinaasappelsap bij. Laat de cranberries zo'n 10 minuten weken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wanneer je een camembert in een houten bakje gebruikt, kun je de camembert uit het plastic folie halen en terugdoen in het houten bakje. Zit er geen houten bakje om de camembert? Zet het kaasje dan in een ovenvast schaaltje.
  • Snij met een scherp mesje in de bovenkant van de camembert ongeveer 3 inkepingen. Doe hier de takjes tijm in.
  • Schuif de camembert voor 15 minuten in de warme oven.
  • Schenk de honing en de balsamico azijn in een steelpan en verwarm even kort op het vuur.
  • Hak de pistachenootjes grof. Laat de cranberries uitlekken.
  • Haal de camembert uit de oven. Verwijder de takjes tijm. Schenk de honing met balsamico over de camembert uit de oven en maak het kaasje af met de cranberries en pistachenootjes.
  • Serveer de camenbert uit de oven met vers stokbrood. Lekker om in de kaas te dippen!
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s door Renske van Buren

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.