Italiaanse borrelplank met burrata, ham, salami en meloen

0

Yes, can you feel the X-mas vibes?! Ik wel hoor, ik heb er echt helemaal zin in!! De komende dagen tot aan de kerst ga ik nog heel veel lekkers met je delen en vandaag heb ik een Italiaanse borrelplank voor je! Gevuld met heel veel lekkers en bedoeld om met de liefste mensen om je heen te delen. Ik ben gek op borrelplanken en vind het een feestje om ze klaar te maken. Of eigenlijk gewoon lekker helemaal vol te leggen zodat het alleen al heerlijk is om naar te kijken. Zet de haard maar aan, de kerstmuziek op en trek de wijn alvast open, cheers op de feestdagen!

Ik vind dat het bij de feestdagen hoort om eerst uitgebreid te borrelen! Nog voordat we aan het kerstdiner gaan, zitten we heerlijk aan een lange tafel. Glaasje wijn erbij, borrelhapjes op tafel, beetje praten met elkaar en naar de kerstmuziek luisteren. Omdat je natuurlijk niet met een volle buik aan het kerstmenu wilt beginnen, vind ik zo’n Italiaanse borrelplank ideaal. Iedereen kan wat kleine hapjes pakken en heel zwaar vallen deze bites ook niet.

Ik maakte al eerder een Italiaanse borrelplank klaar en ongemerkt is de Italiaanse keuken toch ook dit jaar weer leidend geweest in mijn kerstrecepten. Ach ja, wat kan ik zeggen, ik hou nou eenmaal van pure smaken en koken kunnen ze daar wel. Lekker borrelen en van het leven genieten ook! Deze keer legde ik de plank vol met lekkernijen zoals burrata, prosciutto, salami, tomaatjes, olijven en natuurlijk meloen. De combi van prosciutto e melone blijft toch ook een klassieker als voorgerecht. Maar dan nu dus met een twist!

Italiaanse borrelplank met burrata, ham, salami en meloen

Deze Italiaanse borrelplank wil ik eigenlijk geen recept noemen maar is ter inspiratie voor het vullen van een gezellige plank met Italiaanse bite. Op mijn borrelplank leg ik:

  • 1 bol burrata
  • plakken gedroogde ham (prosciutto)
  • salami (spianata romana)
  • bolletjes mini mozzarella
  • partjes galia meloen
  • groene olijven
  • frambozen
  • snoep tomaatjes
  • pistachenootjes
  • rucola

Begin het opbouwen van de Italiaanse borrelplank door op een grote plank als ondergrond wat rucola neer te leggen. Hier bovenop ga je de ingrediënten mooi neerleggen. 

Begin met de bol burrata. Die is het middelpunt van de Italiaanse borrelplank! Daarom heen leg je de plakjes ham en salami, de mini mozzarella, partjes meloen, olijven, frambozen, tomaatjes en pistachenootjes. Wees creatief, het is zo leuk om zo’n mooie plank klaar te maken!

Leg kleine prikkertjes of vorkjes neer voor je gasten. Zo kunnen ze makkelijker wat van de burrata pakken en eventueel combinaties maken met verschillende ingrediënten. 

 

kerstrecepten

Ga je aan de slag met deze Italiaanse borrelplank met burrata, ham, salami en meloen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s: Cooked by Renkse

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.