Italiaanse borrelplank – antipasti

1

Ik hou van lekker eten. Dat is misschien nu wel duidelijk! Maar het allermeest hou ik van lekker eten mét andere mensen. Samen eten, samen genieten van good food, daar maak je mij blij mee. Gelukkig kom ik uit een familie waar samen aan tafel zitten de standaard is. We beginnen onze wekelijkse zondagse maaltijd samen altijd met een uitgebreide borrelplank en alleen daar ligt al zoveel lekkers op! Net terug uit Italië stelde ik een geweldige Italiaanse borrelplank samen, zo kan ik nog even genieten van het vakantiegevoel.

Italiaanse borrelplank

Al jaren is het vaste prik, (bijna) elke zondagavond schuift de hele familie aan bij mijn ouders. Schoonzus, zwager, Simon natuurlijk, en inmiddels 4 kinderen in totaal, de club wordt steeds uitgebreider. Als eerste komen de borrelhapjes op tafel, waar we stiekem met z’n allen al veel te veel van eten. Maar juist dat borrelmoment, dat je met een plank vol lekkers voor je neus en een glas wijn erbij even kunt bijkletsen over de week… Die momenten zijn mij zo dierbaar, echt!

Italiaanse borrelplank

Het samenstellen van een uitgebreide borrelplank doe ik graag, ik vind het leuk om na te denken over wat daar allemaal op mag komen te liggen. Wetende dat er nog zoveel lekkerbekken aan tafel zitten, weeg ik mijn vulling van het plankje zorgvuldig af. Een goede kaas mag niet ontbreken, net als wat lekker brood met een smeerseltje. Ik zorg altijd dat er voldoende is voor iedereen, zodat we het borrelmoment zo lang mogelijk kunnen vasthouden.

Italiaanse borrelplank

Meestal hou ik een bepaald thema aan, zodat de smaken goed bij elkaar passen. Old Amsterdam vroeg mij om hun nieuwe Old White geitenkaas te proberen, en met mijn afgelopen vakantie in Italië nog vers in mijn geheugen, stelde ik een Italiaanse borrelplank samen. Italianen kunnen namelijk borrelen als de besten! Ze noemen de borrelhapjes antipasti, en deze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken. Nou, dat lukt bij mij altijd wel goed hoor, met zoveel lekkers!

Italiaanse borrelplank

Italiaanse borrelplank

De Old White geitenkaas is nieuw in het assortiment van Old Amsterdam en is een oude geitenkaas. Deze kaas is vandaag de ster op mijn borrelplank, en gaat ontzettend goed samen met zoete smaken zoals een stukje vijgenbrood, of een heerlijke chutney. Maar in Italië mogen ook groenten niet ontbreken bij een borrel, net als wat brood met goede olijfolie. Nog wat mooie vleeswaren erbij en klaar ben ik.

Wat er allemaal op mijn Italiaanse borrelplank ligt?

  • Old White geitenkaas 50+
  • Italiaanse charcuterie; Prosciutto, salami, coppa
  • Gegrilde paprika
  • Olijven
  • Honingtomaatjes
  • Vijgenbrood
  • Mango chutney
  • Brood, met olie en een klein beetje zout
  • Tapenade van zongedroogde tomaatjes
  • Kleine augurkjes

Met deze plank antipasti begon mijn zondagavond alvast geweldig! Deze Old White geitenkaas is een pittige, maar wel hele zachte oude geitenkaas, en ik vond het heerlijk! De blokjes kaas hapten zo lekker weg, zeker samen met de andere antipasti die ik had neergelegd. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor een goede borrelplank, kijk dan eens hoe mijn collega foodies de Old White hebben gecombineerd.

Italiaanse borrelplank

Ga jij aan de slag met het samenstellen van een Italiaanse borrelplank? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Old Amsterdam. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.