Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas

4

Zoals je inmiddels misschien wel weer door hebt…. hebben mijn kerstrecepten ook dit jaar weer een Italiaans tintje. Can’t help it, ik ben en blijf nou eenmaal dol op de Italiaanse keuken! En naast dat heerlijke Italiaanse stoofvlees zet je natuurlijk deze pappardelle met salie en Parmezaanse kaas op tafel. Dit pastagerecht is een klassieker en de salieboter is zo smaakvol dat je weinig meer aan dit recept hoeft toe te voegen. Dat is precies waarom ik zo van deze keuken hou, puur en eenvoudig en altijd zo smaakvol. Deze pasta mag je met trots op tafel zetten bij het kerstmenu!

Laat dat maar aan de Italianen over…. met weinig ingrediënten geweldige gerechten op tafel zetten! De combinatie van salie en boter is een klassieke, die je in Italië regelmatig voorbij ziet komen. Het recept is eenvoudig maar super smaakvol. En daar hou ik van, zeker met Kerst! Want waarom zou je uren in de keuken staan terwijl je ook met jouw liefsten aan tafel kunt zitten?

Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 250 gr verse pappardelle
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr roomboter
  • 10 blaadjes salie
  • 1 citroen
  • 3 el (plantaardige) kookroom

Nodig; rasp, pan voor de pasta, koekenpan, grote schaal

Bereiden: Snij de blaadjes salie fijn. Rasp de citroen en pers daarna het sap van de citroen uit.

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. 

Zet de koekenpan op laag vuur en laat hier de boter in smelten. Voeg de gesneden blaadjes salie toe en bak ze mee. Voeg de rasp van de citroen en de kookroom toe en laat zachtjes pruttelen. Draai het vuur uit.

Voeg de pappardelle toe aan de pan met kokend water en kook volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Dit gaat snel, kook ongeveer 3 minuten en proef dan even!

Giet de pappardelle af en doe deze in een schaal. Schenk direct de boter salie saus erbij, voeg het citroensap toe en ongeveer 50 gram van de Parmezaanse kaas. Schep de pappardelle met salie boter goed door. 

Serveer de pappardelle met salie met wat extra Parmezaan on top! Buon appetito!

Voorbereiding:

Deze pappardelle met salie en Parmezaanse kaas staat werkelijk binnen 10 minuten op tafel. Je kunt er niet heel veel aan voorbereiden. Ik zou ook niet de salie saus al van tevoren klaar maken, want dan verliest de salie zijn smaak.

kerstrecepten

Menu suggestie:

**

Bospaddenstoelensoep met truffelolie

***

Italiaans stoofvlees van rund met rode wijn

Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas

Haricots verts met spek en doperwten
(recept volgt!)

***

Semifreddo van yoghurt met bosvruchten

 

Ga je aan de slag met dit recept voor pappardelle met salie en Parmezaanse kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s: Cooked by Renkse

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Haricots verts met spek en doperwten
    (recept volgt!)

    Wat een heerlijke recepten!
    Wij krijgen morgen een grote groep eters en ik ben nu bezig met de voorbereiding van een Italiaans diner (borrelplank, stoofpot en meer). Ik hoop dat bovenstaand recept snel volgt…

    Alvast hartelijk dank daarvoor!
    Mvg, Nies

    • Mind Your Feed op

      Hi Nies,
      Als het goed was, kwam het recept voor de haricots verts nog precies op tijd online voor jouw Italiaanse diner! Ik hoop dat je ervan hebt genoten!
      Liefs, Reny

  2. Heidi Kluitenberg op

    Wat een heerlijk Italiaans stoofpotje met toebehoren! En nog een amuse en nagerecht van je gemaakt, heerlijk gelukt, top uitleg! Voor nu: hele gezellige jaarwisseling!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.