X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pappardelle met salie en citroen

Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas

7
By Mind Your Feed on 19 december 2019 Diner, Feest

Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas. Dit pastagerecht is een klassieker en de salieboter en citroen is zo smaakvol dat je weinig meer aan dit recept hoeft toe te voegen. Dat is precies waarom ik zo van de Italiaanse keuken hou, puur en eenvoudig en altijd zo smaakvol. Dit pappardelle recept mag je met trots op tafel zetten bij het kerstmenu!

Zoals je inmiddels misschien wel weer door hebt…. hebben mijn kerstrecepten ook dit jaar weer een Italiaans tintje. Can’t help it, ik ben en blijf nou eenmaal dol op de Italiaanse keuken! En naast dat heerlijke Italiaanse stoofvlees zet je natuurlijk deze pappardelle met salie en Parmezaanse kaas op tafel. Het allerleukst is het om zelf verse pappardelle te maken, maar mocht dan niet lukken, ga dan voor verse pasta. En de combinatie met salieboter, citroen en Parmezaan, fantastico!

Pasta met salie 

Laat dat maar aan de Italianen over…. met weinig ingrediënten geweldige gerechten op tafel zetten! De combinatie van salie en boter is een klassieke, die je in Italië regelmatig voorbij ziet komen. Het recept is eenvoudig maar super smaakvol. En daar hou ik van, zeker met Kerst! Want waarom zou je uren in de keuken staan terwijl je ook met jouw liefsten aan tafel kunt zitten?

Salie geeft ontzettend veel smaak af als je de blaadjes heel even kort bakt in wat boter. En je raadt het niet, maar deze salieboter is zo’n intens lekkere toevoeging aan een eenvoudig pappardelle recept dat dit echt gelijk kerstdiner waardig wordt! Ik voeg nog wat frisse citroen toe en een snuf peper. Zo eenvoudig maar zo goddelijk lekker! 

Meer Italiaanse bijgerechten:

Dit recept voor pappardelle mag eigenlijk niet ontbreken naast het Italiaans stoofvlees, maar mocht je nog op zoek zijn naar meer Italiaanse bijgerechten, of wil je net even wat anders op tafel zetten, denk dan ook eens aan de volgende gerechten:

  • Spaghetti cacio è pepe
  • Truffel risotto met bospaddenstoelen
  • Gebakken gnocchi met pesto
  • Italiaanse geroosterde aardappelen

Voorbereiding:

Deze pappardelle met salie en Parmezaanse kaas staat werkelijk binnen 10 minuten op tafel. Je kunt er niet heel veel aan voorbereiden. Ik zou ook niet de salie saus al van tevoren klaar maken, want dan verliest de salie zijn smaak.

Menu suggestie:

**

Bospaddenstoelensoep met truffelolie

***

Italiaans stoofvlees van rund met rode wijn

Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas

Haricots verts met spek en doperwten

***

Tiramisu

pappardelle met salie en citroen

Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas

Pasta recept met salie, boter en Parmezaanse kaas
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Pasta recepten
Servings: 4

Nodig

  • Rasp
  • Pan
  • Koekenpan
  • Schaal

Ingrediënten

  • 250 gram verse pappardelle
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 gram roomboter
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels (plantaardige) room

Bereiden

  • Snij de blaadjes salie fijn. Rasp de citroen en pers daarna het sap van de citroen uit.
  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. 
  • Zet de koekenpan op laag vuur en laat hier de boter in smelten. Voeg de gesneden blaadjes salie toe en bak ze mee. Voeg de rasp van de citroen en de kookroom toe en laat zachtjes pruttelen. Draai het vuur uit.
  • Voeg de pappardelle toe aan de pan met kokend water en kook volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Dit gaat snel, kook ongeveer 3 minuten en proef dan even!
  • Giet de pappardelle af en doe deze in een schaal. Schenk direct de boter salie saus erbij, voeg het citroensap toe en ongeveer 50 gram van de Parmezaanse kaas. Schep de pappardelle met salie boter goed door. 
  • Serveer de pappardelle met salie met wat extra Parmezaan on top! Buon appetito!
Calorieën: 421kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 17g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

 

kerstrecepten

 

 

Ga je aan de slag met dit recept voor pappardelle met salie en Parmezaanse kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s: Cooked by Renkse

 

bijgerechten kerst Italiaanse kerstrecepten Italiaanse recepten Kerst kerst bijgerechten kerst recepten pappardelle pasta pasta recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKabeljauw met pesto en krokante ham
Next Article Italiaanse borrelplank met burrata, ham, salami en meloen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

7 reacties

  1. Nies on 21 december 2019 10:39

    Haricots verts met spek en doperwten
    (recept volgt!)

    Wat een heerlijke recepten!
    Wij krijgen morgen een grote groep eters en ik ben nu bezig met de voorbereiding van een Italiaans diner (borrelplank, stoofpot en meer). Ik hoop dat bovenstaand recept snel volgt…

    Alvast hartelijk dank daarvoor!
    Mvg, Nies

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 december 2019 14:02

      Hi Nies,
      Als het goed was, kwam het recept voor de haricots verts nog precies op tijd online voor jouw Italiaanse diner! Ik hoop dat je ervan hebt genoten!
      Liefs, Reny

      Reply
  2. Heidi Kluitenberg on 27 december 2019 15:21

    Wat een heerlijk Italiaans stoofpotje met toebehoren! En nog een amuse en nagerecht van je gemaakt, heerlijk gelukt, top uitleg! Voor nu: hele gezellige jaarwisseling!

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 december 2019 13:53

      Wat ontzettend fijn om dat te horen Heidi, dat jullie zo hebben genoten! Ik wens jou ook een hele fijne jaarwisseling!!

      Reply
      • RENEE on 13 december 2020 15:44

        IK GA HET ITALIAANS KERSTMENU MAKEN, STOOFVLEES ETC.
        HEB JE HET RECPET VOOR DE HARICOTSVERTS VOOR MIJ

        Reply
        • Mind Your Feed on 14 december 2020 12:31

          Wat leuk, je zult ervan smullen! Het recept voor de haricots verts vind je hier; Haricots verts met spek en doperwten

          Reply
  3. Ronald on 7 januari 2023 16:04

    Hoi,
    Het is toch geen zoute roomboter??

    Reply
3.56 from 25 votes (25 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.