Ga terug
+ servings
Italiaans stoofvlees, stoofpot, stoofpot met rund, stoofvlees recepten, stoofvlees recept, Italiaanse hoofdgerechten, Italiaans hoofdgerecht, feestelijke Italiaanse recepten

Italiaans stoofvlees van rund met rode wijn

Zacht runder stoofvlees met Italiaanse kruiden en rode wijn
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Stoofvlees, Vlees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram runder sukadelappen
  • 2 uien
  • 3 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runder bouillon
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken
  • flinke klont boter
  • 3 eetlepels bloem

Bereiden

  • Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is! Snij de sukadelappen in fijne blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe het vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe. Schep even goed door!
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de uiteinden van de winterpeen en schil ze met een dunschiller. Snij daarna in fijne plakjes van 0,5 cm.
  • Borstel de kastanjechampignons voorzichtig schoon en snij ze daarna in plakjes. Snij daarna in fijne reepjes. 
  • Zet de stoofpan op het vuur en schenk een scheut olie in de pan. Voeg een goede klont boter toe en wacht tot de boter iets verkleurd is.
  • Fruit de ui aan en pers de knoflook erbij uit. Voeg dan het rundvlees toe aan de pan en laat het rondom dichtschroeien. Zet dan het vuur laag.
  • Doe de winterpeen en kastanjechampignons bij het vlees en blus de pan af met de rode wijn. Laat 2 min zachtjes pruttelen en schep dan de tomatenpuree erbij. Roer door.
  • Schenk de runderbouillon en de balsamico azijn bij het vlees. Door het zuur in de azijn zal het vlees straks lekker zacht worden. 
  • Leg de takjes rozemarijn en tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels in de pan. Strooi ook de oregano bij Italiaans stoofvlees en doe de deksel half op de pan. Laat het vlees zo’n 3 uur zachtjes stoven, roer regelmatig even door!
Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 36g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl