Haal de varkenshaas een uur voordat je deze gaat bereiden uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Snij met een scherp mes de varkenshaas in plakken van ongeveer 3 cm. Kijk even hoe dit voor jou werkt, uiteindelijk wil je 12 gelijke plakken hebben.
Leg de plakken varkenshaas aan de gesneden kant op een schoon werkblad en wikkel hier een plak ontbijtspek omheen. Leg het takje salie op het ontbijtspek en bind dan vast met een stukje touw.
Verwarm 50 gr boter in de koekenpan. Laat de boter lichtbruin worden.
Leg voorzichtig de varkenshaas met spek in de pan. Bak beiden kanten in zo’n 3 minuten goudbruin.
Schep de varkenshaas met spek uit de pan en leg op een schaal. Dek af met aluminiumfolie zodat het vlees rustig kan nagaren.
Laat de pan op het vuur staan en maak deze verder niet schoon. Schenk in de warme pan een glas witte wijn en laat even uitsissen. Schenk dan de slagroom bij de wijn en draai het vuur laag.
Laat de witte wijnsaus iets indikken en serveer bij de varkenshaas met spek.