X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
varkenshaas met spek, varkenshaas medaillons, varkenshaas recept, kerst

Varkenshaas met spek in witte wijnsaus

0
By Mind Your Feed on 18 december 2018 Diner, Feest

Varkenshaas met spek in witte wijnsaus. Afgelopen week kwamen er al heel wat makkelijke maar oh zo lekkere kerstrecepten online. En ik ga nog even door hoor! Er ligt nog genoeg smakelijks op je te wachten de komende dagen… Vandaag heb ik een hoofdgerecht voor je. Een fool proof Kerst hoofdgerecht zelfs!

Want ik vind dat je met Kerst best mag uitpakken, maar als je normaal geen chefkok bent, dan is het wellicht verstandig om je niet aan haute cuisine te wagen. Deze varkenshaas met spek in witte wijnsaus is eenvoudig klaar te maken, je bakt de varkenshaas eenvoudig in de pan en ziet er ook nog eens feestelijk uit! Serveer er een paar mooie bijgerechten bij – er komt deze week nog een risotto alla Milanese online – en genieten maar!

varkenshaas met spek

Ok, ik beken…. ik ben zelf namelijk helemaal niet zo’n kok. Ik vind het geweldig om in de keuken te staan, maar let’s keep it simple… Ik voel met Kerst dan ook totaal niet de behoefte om ineens allerlei ingewikkelde bereidingswijzen uit te gaan testen of me op sterrenchef-achtige recepten te storten. Dat zou mij heel veel stress opleveren en dat kan niet de bedoeling zijn van de FEESTdagen. Ik wil juist gezellig aan tafel zitten en gewoon genieten van mooie smaken.

varkenshaas met spek

Varkenshaas met spek

Dan is dit recept voor varkenshaas met spek in witte wijnsaus perfect. Geen lastig gedoe, meer tijd om met de liefste mensen om je heen door te brengen. Bij dit gerecht zet ik een risotto alla Milanese op tafel en die krijgt een prachtige gele kleur door de saffraan die je met de rijst meekookt. Nog wat Italiaanse groenten erbij en mijn feesttafel is compleet!

Deze varkenshaas met spek is een eenvoudig maar feestelijk hoofdgerecht! De varkenshaas snij je eerst in mooie plakken, wikkel je in de spek met salie en daarna bak je de varkenshaas met spek kort in de pan. Erbij serveer je een zelfgemaakte witte wijnsaus, en tadaa, een knaller van een kerst hoofdgerecht in nog geen 25 minuten op tafel. 

varkenshaas met spek

Meer Italiaanse hoofdgerechten:

  • Kip in Italiaanse roomsaus
  • Italiaanse varkenshaas met mozzarella en Parmaham
  • Gevuld gehaktbrood in pancetta
  • Zalm met Italiaanse kruidenkorst
  • Saltimbocca van kalkoen met Parmaham
  • Truffel risotto met gemengde paddenstoelen

En hier vind je een overzicht van alle heerlijke Kerst recepten op de blog! 

varkenshaas met spek, varkenshaas medaillons, varkenshaas recept, kerst

Varkenshaas met spek in witte wijnsaus

Varkenshaas medaillons met spek, makkelijk feestelijk recept
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Feestelijk, Vlees recepten
Servings: 4

Nodig

  • Hapjespan
  • Bindtouw
  • Ovenschaaltje
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 12 takjes verse salie
  • 50 gram boter
  • 1 glas witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • peper

Bereiden

  • Haal de varkenshaas een uur voordat je deze gaat bereiden uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Snij met een scherp mes de varkenshaas in plakken van ongeveer 3 cm. Kijk even hoe dit voor jou werkt, uiteindelijk wil je 12 gelijke plakken hebben.
  • Leg de plakken varkenshaas aan de gesneden kant op een schoon werkblad en wikkel hier een plak ontbijtspek omheen. Leg het takje salie op het ontbijtspek en bind dan vast met een stukje touw.
  • Verwarm 50 gr boter in de koekenpan. Laat de boter lichtbruin worden.
  • Leg voorzichtig de varkenshaas met spek in de pan. Bak beiden kanten in zo’n 3 minuten goudbruin.
  • Schep de varkenshaas met spek uit de pan en leg op een schaal. Dek af met aluminiumfolie zodat het vlees rustig kan nagaren.
  • Laat de pan op het vuur staan en maak deze verder niet schoon. Schenk in de warme pan een glas witte wijn en laat even uitsissen. Schenk dan de slagroom bij de wijn en draai het vuur laag.
  • Laat de witte wijnsaus iets indikken en serveer bij de varkenshaas met spek.
Calorieën: 443kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 28g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 17g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

varkenshaas met spek

kerstrecepten

Ga je aan de slag met dit recept voor varkenshaas met spek en witte wijnsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Kerst kerst hoofdgerecht kerst recepten salie varkenshaas varkenshaas kerst varkenshaas met spek varkenshaas recepten vlees hoofdgerecht kerst witte wijn saus
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSpruitjes uit de oven met pompoen en krieltjes
Next Article Risotto alla Milanese met krokante spekkruimels
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Ketjap marinade

Zelf kipsaté maken

Zoete aardappel van de BBQ

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
1 juli 2025

Ketjap marinade

28 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #27 – 2025

26 juni 2025

Zelf kipsaté maken

24 juni 2025

Zoete aardappel van de BBQ

21 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #26 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.