Ga terug
+ servings
stoofperen recept, stoofperen in rode wijn, stoofperen zonder suiker

Stoofperen in rode wijn

Basisrecept voor stoofpeertjes zonder suiker
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Feestelijk, vegetarisch
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 100 ml stevige rode wijn
  • 3 eetlepels diksap Appel
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 stokjes kaneel
  • 6 kruidnagels
  • water

Bereiden

  • Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten. Deze geven namelijk ook nog lekker veel smaak af tijdens het koken.
  • Schenk de wijn, de diksap, en de balsamico azijn in de pan en zet de peertjes hier in. Vul nu de pan met water, net zoveel dat de peertjes net onder water staan. De kaneelstokjes en kruidnagels mogen nu in de pan.
  • Laat circa 2 uur stoven op een klein vlammetje, prik voorzichtig in 1 van de peertjes om te controleren of ze zacht en gaar zijn.
  • Om van het kookvocht een sausje te maken, gebruik je wat aardappelzetmeel om te binden. Maizena zou ook kunnen, maar daar wordt de saus troebel van en dat is niet zo mooi…. Ik gebruikte op bijna 1 liter kookvocht ongeveer 20 gram aardappelzetmeel. 
  • Meng wat van het zetmeel met het kookvocht tot een papje ontstaat en roer dit vervolgens door het overige kookvocht in de pan. Laat heel even inkoken tot een mooie saus ontstaat.
Calorieën: 183kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl