Ga terug
+ servings
bami goreng

Indonesische bami goreng

Recept voor bami goreng zonder pakjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Indonesisch
Noedels recepten, Oosterse recepten, Wereldgerechten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram (eier) mie
  • 125 gram spekreepjes
  • 100 gram hamreepjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 cm verse gember (djahé)
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel sambal (meer mag ook, ik hou ervan!...)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1/2 bouillonblokje
  • 4 eieren
  • olie/boter om in te bakken

Bereiden

  • Zet een pan met water op voor de mie en voeg hier 1/2 bouillonblokje aan toe, breng het water aan de kook en doe de mie erbij, kook beetgaar en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de prei in ringen en was deze even onder de kraan. Snij de wortel in fijne reepjes (tip: met een rasp of keukenmachine gaat dat heel gemakkelijk!). Verwijder de zaadjes van de peper en snij in kleine stukjes.
  • Verwarm een wok en doe de spekjes in de pan. Bak de spekjes krokant en voeg dan de ui en rode peper toe en pers de knoflook en gember erbij uit. Doe nu ook de trassi en sambal in de pan en schep goed om. De knoflook mag niet verbranden dus zet het vuur niet te hoog!
  • Voeg nu de ringen prei, de wortel en de hamreepjes toe. Schenk de ketjap in de wok en strooi de kruiden over het groenten-vlees mengsel.
  • Zet even het vuur laag, laat een minuut of 5 zachtjes pruttelen.
  • Verwarm wat boter of olie in de koekenpan en breek hier voorzichtig de eieren boven. Zorg dat de dooiers heel blijven en dat deze een stukje uit elkaar blijven liggen zodat je er straks makkelijk 4 eitjes van kunt snijden.
  • De mie is ondertussen goed uitgelekt…. Zet het vuur weer wat hoger, en voeg de mie beetje voor beetje toe aan de wokpan en schep goed door de groenten en het vlees. Ga door tot dat alle mie in de pan zit, laat zeker 5 minuten meebakken zodat alle smaken goed kunnen intrekken!
Calorieën: 539kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwit: 22g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl