Ga terug
+ servings
Amuse recepten, amuse in een glaasje, amuse recept, amuse lepel, amuse met zalm, Italiaanse amuse, amuse met avocado, garnalen, paasbrunch recepten

Italiaanse amuse in een glaasje

Amuse hapje met Italiaanse smaken van rucola, tomaat en mozzarella
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Amuse
Italiaans
Amuse recepten, Feestelijk, Voorgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 12 cherry tomaatjes / kleine smaaktomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 6 plakken Italiaanse (Parma)ham
  • 2 handjes bladspinazie
  • 1 handje verse basilicum blaadjes
  • 6 walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Snij de tomaatjes in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij de tomaatjes in kleine blokjes. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng met de tomaatjes. Breng op smaak met witte wijn azijn, olijfolie, peper, zout en pers er 1 teentje knoflook bij uit. Meng goed.
  • Dep de mozzarella droog en snij in kleine blokjes en meng met wat peper en olijfolie. Zorg dat het niet te nat wordt.
  • Haal de vetrandjes van de ham en snij de plakjes in kleine snippers.
  • Snij de spinazie fijn.
  • Hak de walnoten grof. Rooster ze even in een droge koekenpan en pers hier naar smaak nog een teentje knoflook bij uit.
  • Doe als eerst wat van de spinazie in een glaasje, hierboven de tomatensalade, dan de mozzarella en als laatste de snippers ham. Maak af met de geroosterde walnoten en een drupje balsamico in elk glas.
Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 8g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl