Ga terug
+ servings
kalkoen ragout

Kalkoen ragout met kastanjechampignons

Recept voor zelfgemaakte ragout met kalkoen en kastanjechampignons
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Voorgerecht
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk, Voorgerecht
Porties: 6

Ingrediënten

  • 250 gram kalkoenfilet
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 25 ml witte wijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels oregano
  • peper
  • zout
  • 6 pastei bakjes voor de ragout
  • olie om te bakken

Bereiden

  • Vul de pan om te koken met het water en een bouillonblokje. Zet op het vuur en doe hier de kalkoenfilet in. Breng zachtjes aan de kook en gaar de kalkoenfilet in zo’n 30 minuten. Het vlees moet echt heel zacht worden, zodat je het straks met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.
  • Haal de kalkoenfilet uit de pan en zet het vuur uit. Giet de bouillon nog niet weg!
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Zet de pan met dikke bodem op het vuur en laat hier de boter in smelten. De boter mag niet al te bruin worden. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Pers ook de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de bloem toe aan de boter met ui en knoflook, zet het vuur laag en bak de bloem zachtjes 2 minuten aan.
  • Begin dan de bouillon er beetje voor beetje bij te scheppen. Begin direct met roeren  met een garde, je wilt geen klontjes in de ragout! Schep alle bouillon in de pan en laat de ragout zachtjes pruttelen.
  • Voeg de witte wijn toe en roer goed door. Breng de ragout op smaak met de tijm, oregano, peper en zout. Zet het vuur nu uit.
  • Trek met twee vorken de kalkoenfilet tot dunne reepjes. Voeg de kalkoen toe aan de ragout.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in hele dunne plakjes. Verwarm wat olie in de hapjespan en bak de champignons hier in een minuut of 6 in gaar. Voeg ze daarna toe aan de kalkoen ragout en roer even door.
  • Verwarm de oven en bak de pasteibakjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Vul de bakjes met de kalkoen ragout.
Calorieën: 171kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 11g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 1g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl