Kalkoen ragout met kastanjechampignons

0

Zijn jullie al een beetje in de kerststemming aan het komen?! Ik wel hoor! Voor je het weet is het zo ver en hoewel mijn thema dit jaar no stress is, begin ik me toch wel een beetje af te vragen hoe ik nog zoveel lekkere recepten met je ga delen in deze komende dagen?! Ik bedoel, de tijd vliegt voorbij en er zijn gewoon te weinig dagen voor al het lekkers dat ik al klaar heb staan…. Wie weet moeten we gewoon na de Kerst maar doorgaan?! Vandaag heb ik een recept voor zelfgemaakte kalkoen ragout met kastanjechampignons voor je. Best wel makkelijk om klaar te maken en ik weet zeker dat je hier indruk mee maakt!

kalkoen ragout

Zeg je Kerst dan denk ik direct aan kalkoen. Maar ik ben geen held… ik zie mezelf echt nog niet zo’n heel beest de oven inschuiven. Nooit gedaan en daar ga ik me met Kerst ook niet ineens aan wagen… Ik heb trouwens wel gehoord dat mijn zwager dat wel wil gaan doen, dus we eten waarschijnlijk met Kerst wel gevulde kalkoen. Ik ben benieuwd hoor!

kalkoen ragout

Zeg je Kerst dan denk ik ook direct aan pasteitjes gevuld met ragout. Dat deden we vroeger bij mijn ouders altijd. En ik vond ze heerlijk, die krokante bakjes met een warme ragout. Ik weet niet of mijn vader en moeder de ragout zelf klaar maakten, maar het is echt makkelijker dan je denkt.

kalkoen ragout

Natuurlijk denk ik nog veel meer als je het woord Kerst tegen me zegt, maar ik besloot voor dit recept die 2 dingen te combineren en zelf kalkoen ragout te maken. Met nog extra kastanjechampignons, gewoon omdat het wel feest is en een ragout best goed gevuld mag zijn. Dit is verder geen zwaar gerecht hoor, als voorafje zou het echt met Kerst op tafel mogen komen!

kalkoen ragout

Meer kalkoen recepten:

kalkoen ragout

Kalkoen ragout met kastanjechampignons

Recept voor zelfgemaakte ragout met kalkoen en kastanjechampignons
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Voorgerecht
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk, Voorgerecht
Porties: 6

Ingrediënten

  • 250 gram kalkoenfilet
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 25 ml witte wijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels oregano
  • peper
  • zout
  • 6 pastei bakjes voor de ragout
  • olie om te bakken

Bereiden

  • Vul de pan om te koken met het water en een bouillonblokje. Zet op het vuur en doe hier de kalkoenfilet in. Breng zachtjes aan de kook en gaar de kalkoenfilet in zo’n 30 minuten. Het vlees moet echt heel zacht worden, zodat je het straks met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.
  • Haal de kalkoenfilet uit de pan en zet het vuur uit. Giet de bouillon nog niet weg!
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Zet de pan met dikke bodem op het vuur en laat hier de boter in smelten. De boter mag niet al te bruin worden. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Pers ook de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de bloem toe aan de boter met ui en knoflook, zet het vuur laag en bak de bloem zachtjes 2 minuten aan.
  • Begin dan de bouillon er beetje voor beetje bij te scheppen. Begin direct met roeren  met een garde, je wilt geen klontjes in de ragout! Schep alle bouillon in de pan en laat de ragout zachtjes pruttelen.
  • Voeg de witte wijn toe en roer goed door. Breng de ragout op smaak met de tijm, oregano, peper en zout. Zet het vuur nu uit.
  • Trek met twee vorken de kalkoenfilet tot dunne reepjes. Voeg de kalkoen toe aan de ragout.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in hele dunne plakjes. Verwarm wat olie in de hapjespan en bak de champignons hier in een minuut of 6 in gaar. Voeg ze daarna toe aan de kalkoen ragout en roer even door.
  • Verwarm de oven en bak de pasteibakjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Vul de bakjes met de kalkoen ragout.
Calorieën: 171kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 11g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

kalkoen ragout

Voorbereiden:

  • Je kunt de kalkoen ragout zeker een dag of 2 van tevoren klaar maken. Bewaar in de koelkast.
  • Is de kalkoen ragout op de dag van serveren te dik geworden, voeg dan nog iets water toe als je de ragout gaat verwarmen.

kerstrecepten

Menu suggestie

**

Kalkoen ragout met kastanjechampignons

***

Varkensrollade met gevulde portobello

Italiaanse aardappeltjes uit de oven

Rode kool met appel en kaneel

***

Tiramisu met limoncello en blauwe bessen

Ga je aan de slag met dit recept voor kalkoen ragout met kastanjechampignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.