Ga terug
+ servings
zalm in Italiaanse roomsaus

Zalm in Italiaanse roomsaus

Verse zalm in kruidige Italiaanse roomsaus met spinazie en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Feestelijk, Vis recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram verse zalmfilet (met huid)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml creme fraiche
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 3 takjes verse peterselie

Bereiden

  • Bestrooi de zalmfilets met wat peper en zout en een klein beetje olijfolie. Verwarm ook wat olie in de koekenpan en bak de zalmfilets op de huid zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Wanneer de zalm gaar is, schep je deze uit de pan en zet je deze even opzij.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en pers de knoflook hierbij uit. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en schenk de wijn in de pan. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Draai het vuur laag.
  • Schenk de kookroom en de creme fraiche in de pan en roer tot een gladde romige saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  • Schep de zalmfilets weer terug in de pan en voeg ook de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Laat de spinazie slinken en de kaas wat smelten voor een heerlijke romige saus.
  • Serveer de zalm in Italiaanse roomsaus met vers gehakte peterselie en (zelfgemaakte) spaghetti.
Calorieën: 906kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 66g | Vet: 51g | Verzadigd vet: 25g | Vezels: 8g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl