Zalm in Italiaanse roomsaus

7

Zalm in Italiaanse roomsaus, een heerlijk recept om het weekend mee in te luiden! Yep, vrijdag is ten slotte visdag en ik vond het wel weer eens tijd voor een recept met zalm. En dit is niet zomaar een recept, dit is echt ultiem comfort food. Gebakken zalm in een kruidige Italiaanse roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes. En best wel wat knoflook…. Echt goddelijk als je het mij vraagt! Deze Italiaanse zalm smaakt te gek met bijvoorbeeld een verse pasta en een glas witte wijn on the side. Laat het weekend maar komen hoor!

Zalm in Italiaanse roomsaus. Zalmfilet in een roomsaus met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, spinazie, knoflook en peterselie. Gebakken zalm met pasta. Zalm recepten makkelijk en gezond

Zalm in roomsaus

Helaas is de rest van het gezin niet zo dol op vis recepten. Dat vind ik jammer, want ik eet het wel graag. Er staan gelukkig wel al wat heerlijke recepten met zalm op de blog en deze zalm in Italiaanse roomsaus voeg ik daar maar wat graag aan toe. Die Italiaanse roomsaus, daar ga je namelijk echt van watertanden, zo heerlijk vol van smaak!

Zalm in Italiaanse roomsaus. Zalmfilet in een roomsaus met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, spinazie, knoflook en peterselie. Gebakken zalm met pasta. Zalm recepten makkelijk en gezond

Tagliatelle met zalm

Deze week vieren we hier herfstvakantie en deed ik samen met de meiden lekker rustig aan. Even geen werk, geen ritme, geen vaste planning. Maar een beetje uitslapen en rustig aan bedenken wat ik in de laatste weken van het jaar nog aan recepten ga uitwerken.

Want we vliegen zo langzaamaan gewoon alweer richting de Kerst. Niet normaal toch….! Ik kijk al helemaal uit naar deze gezellige dagen!

Zalm in Italiaanse roomsaus. Zalmfilet in een roomsaus met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, spinazie, knoflook en peterselie. Gebakken zalm met pasta. Zalm recepten makkelijk en gezond

Pasta met zalm en roomsaus

Ook de kerstrecepten gaan dus binnenkort op de foto en eigenlijk zou deze zalm in Italiaanse roomsaus ook zo op de kerstdis mogen staan. Zo heerlijk in combinatie met verse tagliatelle of spaghetti! En feestelijk, hmmm, goed idee wel!

De combinatie van pasta met zalm en roomsaus is er zo eentje die ik eigenlijk elke dag wel zou willen eten. Dit is ultiem comfort food als je het mij vraagt. Zo heerlijk verwarmend, ik geniet hier echt van!

Zalm in Italiaanse roomsaus. Zalmfilet in een roomsaus met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, spinazie, knoflook en peterselie. Gebakken zalm met pasta. Zalm recepten makkelijk en gezond

Wat mij betreft kan deze zalm in Italiaanse roomsaus ook met kerst op tafel komen. Het is een eenvoudig te maken recept, maar zo bóórdevol smaak! Ik weet zeker dat je hier jouw gasten blij mee gaat maken.

Ben je nog op zoek naar meer Italiaanse recepten voor het kerstmenu? Neem dan eens een kijkje bij mijn overzicht met inspiratie, tips en recepten voor een Italiaans kerstmenu. Dat wordt een heerlijke feest maaltijd!

Zalm in Italiaanse roomsaus. Lekker met verse tagliatelle of spaghetti. Zalmfilet in een roomsaus met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, spinazie, knoflook en peterselie. Gebakken zalm met pasta. Zalm recepten makkelijk en gezond

zalm in Italiaanse roomsaus

Zalm in Italiaanse roomsaus

Verse zalm in kruidige Italiaanse roomsaus met spinazie en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Feestelijk, Vis recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram verse zalmfilet (met huid)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml creme fraiche
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 3 takjes verse peterselie

Bereiden

  • Bestrooi de zalmfilets met wat peper en zout en een klein beetje olijfolie. Verwarm ook wat olie in de koekenpan en bak de zalmfilets op de huid zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Wanneer de zalm gaar is, schep je deze uit de pan en zet je deze even opzij.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en pers de knoflook hierbij uit. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en schenk de wijn in de pan. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Draai het vuur laag.
  • Schenk de kookroom en de creme fraiche in de pan en roer tot een gladde romige saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  • Schep de zalmfilets weer terug in de pan en voeg ook de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Laat de spinazie slinken en de kaas wat smelten voor een heerlijke romige saus.
  • Serveer de zalm in Italiaanse roomsaus met vers gehakte peterselie en (zelfgemaakte) spaghetti.
Calorieën: 906kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 66g | Vet: 51g | Verzadigd vet: 25g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Zalm in Italiaanse roomsaus. Lekker met verse tagliatelle of spaghetti. Zalmfilet in een roomsaus met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, spinazie, knoflook en peterselie. Gebakken zalm met pasta. Zalm recepten makkelijk en gezond. Italiaanse zalm

Ga je aan de slag met dit recept voor zalm in Italiaanse roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s door Renske van Buren

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

  1. Van Driessche Marion op

    5 sterren
    Ik kook niet veel meer, heb mijn buurvrouwtje uitgenodigd, ze geloofde het niet dat ik niet veel meer achter m’n fornuis staat, superlekker, we hebben ervan genoten !

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.