Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Leg de kabeljauw haasjes in de ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Besmeer de vis met de groene pesto.
Schenk een scheutje witte wijn in de ovenschaal en schuif de kabeljauw zo’n 12-15 minuten de warme oven in.
In deze tijd kun je mooi de witte wijn saus klaar maken. Schenk 50 ml droge witte wijn in een steelpan, zet op het vuur en breng aan de kook. Laat 3 min zachtjes koken en schenk dan de slagroom erbij. Voeg ook de boter toe en laat 5 min inkoken.
Pers 1/2 citroen uit en snij de takjes dille fijn. Voeg het citroensap samen met de dille toe aan de witte wijn saus. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verwarm een koekenpan op het vuur, voeg geen olie toe en bak de plakken Serranoham knapperig. Laat even afkoelen en snij er dan grove kruimels van.
Leg de kabeljauw op een bord en strooi hier de Serranoham kruimels en Parmezaanse kaas over heen. Serveer met de witte wijn dille saus.