Ga terug
+ servings
kabeljauw met pesto en krokante ham

Kabeljauw met pesto en krokante ham

Kabeljauw uit de oven met witte wijn dille saus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Feestelijk, Vis recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 kabeljauw haasjes (100 gr per stuk)
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 8 plakken Serrano ham
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • scheut witte wijn
  • olijfolie om te bakken

Voor de witte wijn dille saus: 

  • 50 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 1/2 citroen
  • 5 takjes verse dille
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. 
  • Leg de kabeljauw haasjes in de ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Besmeer de vis met de groene pesto. 
  • Schenk een scheutje witte wijn in de ovenschaal en schuif de kabeljauw zo’n 12-15 minuten de warme oven in. 
  • In deze tijd kun je mooi de witte wijn saus klaar maken. Schenk 50 ml droge witte wijn in een steelpan, zet op het vuur en breng aan de kook. Laat 3 min zachtjes koken en schenk dan de slagroom erbij. Voeg ook de boter toe en laat 5 min inkoken.
  • Pers 1/2 citroen uit en snij de takjes dille fijn. Voeg het citroensap samen met de dille toe aan de witte wijn saus. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur, voeg geen olie toe en bak de plakken Serranoham knapperig. Laat even afkoelen en snij er dan grove kruimels van.
  • Leg de kabeljauw op een bord en strooi hier de Serranoham kruimels en Parmezaanse kaas over heen. Serveer met de witte wijn dille saus. 
Calorieën: 580kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 67g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl