Ga terug
+ servings
borrelplank met meloen en ham

Italiaanse borrelplank met burrata, ham, salami en meloen

Heerlijke borrelplank gevuld met Italiaanse hapjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Amuse, Borrelhapje
Italiaans
Borrelhapje, Feestelijk, Voorgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bol burrata
  • 12 plakken gedroogde ham (prosciutto)
  • 12 plakken salami (spianata Romana)
  • 20 mini mozzarella bolletjes
  • 1 Galia meloen (in parten)
  • 20 groene olijven
  • 20 frambozen
  • 20 snoep tomaatjes
  • 4 handjes pistache nootjes
  • 50 gram rucola

Bereiden

  • Deze Italiaanse borrelplank wil ik eigenlijk geen recept noemen maar is ter inspiratie voor het vullen van een gezellige plank met Italiaanse bite.
  • Begin met het maken van de Italiaanse borrelplank door op een grote plank als ondergrond wat rucola neer te leggen. Hier bovenop ga je de ingrediënten mooi neerleggen. 
  • Begin met de bol burrata. Die is het middelpunt van de Italiaanse borrelplank! Daarom heen leg je de plakjes ham en salami, de mini mozzarella, partjes meloen, olijven, frambozen, tomaatjes en pistachenootjes. Wees creatief, het is zo leuk om zo’n mooie plank klaar te maken!
  • Leg kleine prikkertjes of vorkjes neer voor je gasten. Zo kunnen ze makkelijker wat van de burrata pakken en eventueel combinaties maken met verschillende ingrediënten. 
Calorieën: 245kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 14g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl