Het voordeel van deze rosbief carpaccio is dat het bijna geen recept te noemen is. En dat is met Kerst eigenlijk best wel lekker, want waarom zou je lang in de keuken staan als je in diezelfde tijd aan tafel kunt zitten met jouw liefste mensen?
Snij de komkommer en zongedroogde tomaatjes met een scherp mes heel fijn.
Rooster in een droge koekenpan de amandelen even kort tot ze goudbruin zien.
Leg de plakjes rosbief op een grote schaal. Laat ze niet te veel overlappen, dat snijdt straks wat lastig. Leg de komkommer en zongedroogde tomaat op het vlees.
Verdeel de groene pesto in druppeltjes over de rosbief. Verdeel de rucola over het vlees. Leg de olijven en smaak tomaatjes tussen de salade.
Bestrooi de rosbief carpaccio met rucola en salade rijkelijk met Parmezaanse kaas en het geroosterde amandelschaafsel. Druppel wat balsamico stroop over het gerecht en serveer direct!