Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de paddestoelen voorzichtig schoon en snij deze in kleine stukjes.
Verwarm de pan met dikke bodem op het vuur en laat hier de boter in smelten. Fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even kort mee.
Voeg dan de gesneden paddenstoelen toe aan de pan en bak zo’n 5 minuten op middelhoog vuur mee tot ze lekker zacht zijn en het meeste vocht eruit is getrokken.
Maak de bouillon klaar door 1 bouillonblokje te mengen met 750 ml kokend water.
Schep de bloem in de pan bij de paddenstoelen en roer goed door. Begin dan met het toevoegen van de bouillon en begin gelijk met roeren, je wilt tenslotte geen klontjes in de ragout. Schenk alle bouillon bij de paddenstoelen en zet het vuur zacht.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe.
Voeg nu de witte wijn toe en laat de ragout zo’n 5 a 10 minuten pruttelen.
Breng de paddenstoelen ragout op smaak met peper, zout en een flinke eetlepel truffelolie.
Verwarm voor de gebruik de pasteibakjes volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven. Schep hier de paddenstoelen ragout in en maak er een gezellig diner van!