Ga terug
+ servings
salade met gerookte eendenborst, salade voorgerechten, salade recepten, feestelijke voorgerechten Kerst

Salade met gerookte eendenborst en sinaasappel

Winterse lauwwarme salade met eend, sinaasappel en paksoi
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Vlees recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte eendenborstfilet (in plakjes)
  • 1 paksoi
  • 4 salade uien
  • 2 sinaasappels
  • 8 kumquats
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel Chinese five spice kruidenmix
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels olie

Bereiden

  • Snij de paksoi in repen van 1 cm, je kunt zowel het blad als de witte stronk snijden. Hou de stronk even apart van het groene blad.
  • Snij de salade uien in schuine ringetjes.
  • Schil de sinaasappels, snij het wit van de schil weg en snij de sinaasappels daarna in plakken.
  • Snij de kumquats in dunne plakjes. Zet een grillpan op het vuur, voeg geen boter of olie toe en grill de plakjes kumquat mooi bruin.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Verhit de olie en de five spice kruidenmix in een wokpan, bak ongeveer 1 minuut. Leg dan de plakjes sinaasappel in de pan en voeg de honing en sojasaus toe. Bak nog een minuut mee.
  • Schep de sinaasappel uit de pan en voeg de witte stronken van de paksoi en de helft van de salade uien toe. Bak zo'n 2 a 3 minuten, voeg eventueel nog extra sojasaus toe.
  • Schep ook het groene blad van de paksoi nu door de ingrediënten. Draai dan het vuur uit, zodat de paksoi niet meer te veel slinkt.
  • Verdeel de paksoi over vier borden. Verdeel de plakken sinaasappel, eendenborst filet en de kumquats over de borden. Maak de salade af met de geroosterde sesamzaadjes en de salade uien.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl