Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwijder de schil van de gember.
Snij de uiteinden van de pastinaken en schil ze met een dunschiller. Snij in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Zet de soeppan op het vuur, schenk wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Schep regelmatig om en wacht tot de ui glazig geworden is.
Voeg de blokjes pastinaak toe, pers de knoflook uit boven de pan en doe hier de kerriepoeder en komijn bij. Rasp 2 cm gember uit boven de pan en schep de ingrediënten om. Bak zo’n 5 minuten.
Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Doe deze ook in de pan en laat meekoken met de pastinaak.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan. Knip de bieslook fijn.
Borstel de kastanjechampignons schoon, snij ze in dunne plakjes. Gebruik de koekenpan waar je net de amandelen in hebt geroosterd om de champignons even aan te bakken in een drupje olie.
Controleer met een vork of de pastinaak gaar is. Zet het vuur uit en schenk voorzichtig de pastinaak appelsoep in de Thermoresist blenderkan van de Kenwood Chef Titanium. Blend tot een fluweelzachte soep.
Schenk de soep terug in de pan en voeg nu de plantaardige room toe. Zet het vuur nog even aan, roer goed door, maar laat de soep niet meer aan de kook komen. Breng op smaak met wat peper en eventueel nog zout.
Serveer de pastinaak appelsoep met de geroosterde amandelen, kastanjechampigons en verse bieslook.