Pastinaak appelsoep met geroosterde amandelen

7

Can you feel it? The magic is here! December is begonnen! En ik kon niet langer wachten en ga vandaag al het eerste feestelijke recept met je delen. Deze pastinaak appelsoep met geroosterde amandelen is het perfecte voorgerecht voor een gezellig (Kerst!) diner met familie en vrienden. Oh, en jij maakt kans op een geweldige Kenwood Chef Titanium keukenmachine, dus lees snel verder!

pastinaak appelsoep

In december draait het natuurlijk allemaal om lekker eten. En dat gaan we zeker doen! Ik dook samen met mijn collega-foodies Teni en Shemara alvast de keuken in om een heerlijk 3 gangen diner voor Kerst uit te werken. Hier hoef je dus alvast niet meer over na te denken, je hoeft het alleen nog maar te koken. Oh, en te stemmen, op ons menu, want dan kun jij dus zo’n prachtige Kenwood Chef Titanium keukenmachine winnen!

pastinaak appelsoep

Kenwood Xmas Battle

Koken met mensen die net zo gek zijn op lekker eten is het leukste wat er is, als je het mij vraagt. Ik ging samen met Teni en Shemara als Team Healthy de strijd aan met Team Comfort in de Kenwood Xmas Battle. Het idee? Met behulp van de Kenwood Chef Titanium een heerlijk kerstmenu op tafel zetten, waar je ook nog eens verantwoord van kunt genieten. Pure en mooie ingrediënten, niet al te zware gerechten, maar wel heel feestelijk. Klinkt goed toch?

pastinaak appelsoep

Een healthy 3 gangen kerstdiner!

Kerstmenu Team Healthy

***

Pastinaak appelsoep met geroosterde amandelen

***

Kalkoenfilet gevuld met pesto en doperwten – munt puree

***

Havermout cups met kokos custard vulling

***

De strijd werd gestreden in restaurant Fifteen in Amsterdam. Na een inspirerende workshop van chef Peter Lute van restaurant de Kruidfabriek, ging ik voor mijn team aan de slag met het voorgerecht, pastinaak appelsoep met geroosterde amandelen. Boordevol smaak, maar wel lekker fris en licht door de appel. De perfecte start van het kerstdiner, want na dit soepje heb je nog volop ruimte voor de rest van het menu.

pastinaak appelsoep

Deze Kenwood Chef Titanium kun jij winnen!!! Klik op de foto…

Met de Kenwood Chef Titanium maakte ik deze fluweelzachte soep heel eenvoudig klaar in de blenderkan van de machine. Die is namelijk bestand tegen hoge temperaturen en kan dus ook hete soep aan. Bij de soep serveerde ik nog een toastje met tapenade van kastanjechampignons, gemaakt met de foodprocessor van de machine. Dat recept komt ook snel online. Oh zo lekker allemaal, is het al Kerst?

pastinaak appelsoep

Win een Kenwood Chef Titanium!!

Wil jij deze te gekke Kenwood Chef Titanium ook op jouw aanrecht hebben staan? En geloof me, dat wil je, ik ben namelijk stiekem helemaal verliefd geworden op deze kanjer… stem dan op ons kerstmenu! Deze keukenmachine wordt jouw nieuwe beste vriend in de keuken, want hij is echt van alle markten thuis en kan zo ontzettend veel!

De Kenwood Chef Titanium heeft een vermogen van 1500 W, een lichtje boven de mengkom – super handig! – en wordt geleverd met een 5-delige patisserieset en thermoresist blender van 1.6 liter inhoud. Maak jouw aanrecht dus maar vast vrij, want deze keukenmachine moet daar natuurlijk een plekje krijgen.

Stemmen doe je op de actiepagina van Kenwood en kan tot 20 december 2016. En natuurlijk krijg je nu nog het recept voor de pastinaak appelsoep van mij! Voor de andere recepten uit dit heerlijke 3 gangen diner klik je hierboven op de titel van het gerecht, dan ga je naar de blogs van mijn teammaatjes.

pastinaak appelsoep

pastinaak appelsoep, pastinaaksoep, recept, voorgerechten, zelf pastinaaksoep maken, groentesoep

Pastinaak appelsoep met geroosterde amandelen

Makkelijk recept voor pastinaaksoep met appel en geroosterde amandelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soep
Nederlands
Feestelijk, Soep recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 4 pastinaken
  • 2 uien
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 2 friszure appels (bijv. Goudreinet)
  • 1 liter water
  • 1,5 bouillonblokje (groente)
  • 100 ml (plantaardige) room
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 10-15 amandelen (zonder vlies)
  • 4 takjes verse bieslook
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwijder de schil van de gember.
  • Snij de uiteinden van de pastinaken en schil ze met een dunschiller. Snij in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Zet de soeppan op het vuur, schenk wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Schep regelmatig om en wacht tot de ui glazig geworden is.
  • Voeg de blokjes pastinaak toe, pers de knoflook uit boven de pan en doe hier de kerriepoeder en komijn bij. Rasp 2 cm gember uit boven de pan en schep de ingrediënten om. Bak zo’n 5 minuten.
  • Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Doe deze ook in de pan en laat meekoken met de pastinaak.
  • Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan. Knip de bieslook fijn.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon, snij ze in dunne plakjes. Gebruik de koekenpan waar je net de amandelen in hebt geroosterd om de champignons even aan te bakken in een drupje olie.
  • Controleer met een vork of de pastinaak gaar is. Zet het vuur uit en schenk voorzichtig de pastinaak appelsoep in de Thermoresist blenderkan van de Kenwood Chef Titanium. Blend tot een fluweelzachte soep.
  • Schenk de soep terug in de pan en voeg nu de plantaardige room toe. Zet het vuur nog even aan, roer goed door, maar laat de soep niet meer aan de kook komen. Breng op smaak met wat peper en eventueel nog zout.
  • Serveer de pastinaak appelsoep met de geroosterde amandelen, kastanjechampigons en verse bieslook.
Calorieën: 243kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwit: 4g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 11g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

pastinaak appelsoep

Ga jij aan de slag met dit recept voor pastinaak appelsoep met geroosterde amandelen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Kenwood. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

  1. Yeah, gestemd.
    En dit heerlijke soepje wordt – denk ik zo maar – één van mijn favorieten.
    Heel veel succes met jullie heerlijke werk.
    groetjes, Lia

  2. Gestemd!! Ik ga je soepje vanavond maken, ziet er heerlijk uit!! Maar eerlijk is eerlijk, die keukenmachine lijkt me ook fantastisch! 🙂

  3. Ben het nu aan het maken maar met rode ui geen andere in huis en helaas m’n gember ergens verloren onderweg dus nu met gemberpoeder! Ben benieuwd!!

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.