Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
Snij de bloemkoolroosjes van de steel. Spreid ze uit over het bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi de bloemkool roosjes met de komijn en kurkuma en schuif voor 25 minuten de warme oven in.
Maak in tussentijd de bouillon klaar in de soeppan. Haal de bloemkool roosjes uit de oven en voeg deze toe aan de bouillon. Laat 5 minuten zachtjes koken en draai het vuur dan uit.
Zet ondertussen een droge koekenpan op het vuur waarin je de plakken ontbijtspek uit bakt. Laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje en verkruimel dan tot kleine spekkruimels. Snij de bieslook fijn.
Blend de bloemkool roosjes en bouillon met een staafmixer tot een gladde bloemkoolsoep. Schenk 50 ml plantaardige room bij de soep en roer door. Breng op smaak met wat peper.
Serveer de bloemkoolsoep met de krokante spek en verse bieslook en eventueel nog een broodje erbij. Eet smakelijk!