Ga terug
+ servings
kalkoenstoofpotje, stoofvlees kalkoen, kalkoen stoofvlees, kalkoenvlees stoven, kerst, hoofdgerecht, hoofdgerecht met kalkoen

Kalkoenstoofpotje met champignons en rode wijn

Makkelijk recept voor stoofgerecht met kalkoenvlees en champignons
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stoofvlees, Winter recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram kalkoenborst filet
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 2 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken
  • flinke klont boter

Bereiden

  • Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is. Snij de kalkoenborstfilet in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Doe het vlees in een schaal en breng alvast op smaak met peper en zout.
  • Borstel de kastanjechampignons voorzichtig schoon en snij ze daarna in plakjes. Snij daarna in fijne reepjes. 
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de uiteinden van de winterpeen en schil ze met een dunschiller. Snij daarna in fijne plakjes van 0,5 cm.
  • Zet de stoofpan op het vuur en schenk een scheut olie in de pan. Voeg een goede klont boter toe en wacht tot de boter iets verkleurd is.
  • Fruit de ui aan en pers de knoflook erbij uit. Voeg dan het kalkoenvlees toe aan de pan en laat het rondom dichtschroeien. Zet dan het vuur laag.
  • Doe de winterpeen en kastanjechampignons bij het vlees en voeg dan de rode wijn toe. Laat 4 minuutjes zachtjes pruttelen en schep de tomatenpuree erbij. Roer door.
  • Schenk de kippenbouillon en de balsamico azijn bij het vlees. Door het zuur in de azijn zal het vlees straks lekker zacht worden. 
  • Leg de takjes rozemarijn en tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels in de pan. Doe de deksel half op de pan van het kalkoenstoofpotje en laat het vlees zo’n 2 uur zachtjes stoven, roer regelmatig even door! Controleer of het vlees zacht is voordat je het vuur uitdraait.
Calorieën: 257kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 34g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl