Ga terug
+ servings
kip madras. Wereldgerechten met kip, makkelijke recepten met kip

Kip Madras met rijst en sperziebonen

Makkelijk recept voor het wereldgerecht Kip Madras zonder pakjes of zakjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Indiaas, Wereldgerechten
Kip recepten, Wereldgerechten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 kleine uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 groene appel
  • 2 lente ui
  • 1 mespunt trassi (garnalenpasta)
  • 2 theelepels komijn
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels koriander (poeder)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels zwarte sojasaus
  • 200 ml volle yoghurt
  • zilvervliesrijst / naanbrood
  • 400 gram sperziebonen
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij in fijne blokjes. Plet de knoflook en verwijder de schil. Snij de peper in kleine stukjes. Schil de gember.
  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Bak mee en voeg dan de kipfilet toe. Bak de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg ook de paprika toe aan de pan. Doe dan de garnalenpasta, komijn, nootmuskaat, korianderpoeder, kaneel, kurkuma, kerrie en sojasaus bij de kip met de groenten en laat 2 a 3 minuten mee bakken. Schep regelmatig om.
  • Schenk de yoghurt bij de kip en zet het vuur laag. Laat de kip Madras zachtjes pruttelen en indikken.
  • Snij intussen de uiteinden van de sperzieboontjes en kook deze in een pan met water beetgaar. Kook ook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking of schuif een naanbroodje in de oven.
  • Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan de pan met Kip Madras. Laat even meewarmen en zacht worden. Is de saus al te dik geworden, dan kun je een klein beetje water toevoegen.
  • Snij de lente ui in fijne ringen. Serveer de Kip Madras met zilvervliesrijst of naanbrood en de sperziebonen. Maak het gerecht af met wat fris pittige lente ui!
Calorieën: 216kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 21g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl