Kip Madras met rijst en sperziebonen

4

Op veler, veler verzoek. En ook hoog op mijn lijstje van nog te maken recepten…. Kip Madras! Daar is ie dan…. Ik kreeg zoveel leuke reacties op mijn eerdere recepten voor Kip Siam en Kip Tandoori, dat ook dit klassieke wereldgerecht eraan moest geloven. Want zeg nou zelf, dit gerecht heb je vast wel eens met dat pakje klaar gemaakt…. Ik ook hoor! Zeker toen ik nog in mijn studententijd zat, waren de wereldgerechten vaste prik. Zo had ik wel het idee dat ik had gekookt, en wat groenten had binnen gekregen. En nog niet zo heel ongezond bezig was. Pas later leerde ik dat mijn lijf helemaal niet blij wordt van die kant-en-klare mixen. Maar toen was het gelukkig nog op tijd om gewoon zelf aan de slag te gaan….

kip madras

Uiteindelijk is het hier ook gewoon zo dat er doordeweeks redelijk vlot een maaltijd op tafel moet staan. De meiden komen laat uit school en de naschoolse opvang. De echtgenoot komt moe en hongerig thuis. En hoewel het mijn voordeel is dat ik vanuit huis werk. Is het echt niet altijd zo dat ik de hele dag in de keuken sta. Naast mijn blog is er nog zoveel meer te doen. Dan wil ik ook gewoon binnen no-time het eten op tafel hebben staan aan het einde van de dag.

kip madras

kip madras

Die wereldgerechten blijven me bezig houden hoor. Vroeger was dat ook mijn manier van koken. Super makkelijk, je kocht zo’n pak en de verse ingrediënten en binnen de kortste keer had je een maaltijd op tafel. Nou geloof me maar, deze versie van Kip Madras staat minstens net zo snel op tafel. Ik maakte nog even een foto van het pak in de supermarkt en dook mijn keuken in. Ik weet niet zeker of de smaak precies zoals is zoals destijds, maar ik vond het in elk geval een erg geslaagde maaltijd. En daar draait het natuurlijk om!

kip madras

kip madras

Kip Madras met rijst en sperziebonen

Voor 4 personen: 

  • 300 gr kipfilet
  • 2 kleine uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 groene appel
  • 2 lente ui
  • 1 mespunt garnalenpasta (trassi)
  • 2 tl komijn
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • 2 el zwarte sojasaus
  • 200 ml volle yoghurt
  • zilvervliesrijst / naanbrood
  • 400 gr sperziebonen
  • olie om in te bakken

Nodig:

wokpan, pan om te koken

Bereiden:

Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij in fijne blokjes. Plet de knoflook en verwijder de schil. Snij de peper in kleine stukjes. Schil de gember.

Snij de kipfilet in blokjes.

Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Bak mee en voeg dan de kipfilet toe. Bak de kipfilet rondom bruin.

Voeg ook de paprika toe aan de pan. Doe dan de garnalenpasta, komijn, nootmuskaat, korianderpoeder, kaneel, kurkuma, kerrie en sojasaus bij de kip met de groenten en laat 2 a 3 minuten mee bakken. Schep regelmatig om.

Schenk de yoghurt bij de kip en zet het vuur laag. Laat de kip Madras zachtjes pruttelen en indikken.

Snij intussen de uiteinden van de sperzieboontjes en kook deze in een pan met water beetgaar. Kook ook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking of schuif een naanbroodje in de oven.

Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan de pan met Kip Madras. Laat even meewarmen en zacht worden. Is de saus al te dik geworden, dan kun je een klein beetje water toevoegen.

Snij de lente ui in fijne ringen. Serveer de Kip Madras met zilvervliesrijst of naanbrood en de sperziebonen. Maak het gerecht af met wat fris pittige lente ui!

kip madras

Ga jij aan de slag met dit recept voor Kip Madras? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Ivon Pieterse op

    Oooh ik heb deze gemaakt!!! Wel nog wat aanpassingen gedaan i.v.m. andere dieetwensen, maar alsnog zoals die van Knorr, wat lekker!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.