Ga terug
+ servings
linzen stoofpot, vegetarische stoofpot recept, stoofgerecht zonder vlees, vegetarische stoofschotel met linzen,

Vegetarische linzen stoofpot met spinazie

Makkelijk recept voor een vegetarische stoofpot met linzen en spinazie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram linzen (gedroogd)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden (Marokkaanse kruidenmix)
  • snuf peper
  • snuf zout
  • scheutje olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Snij de uiteinden van de winterpeen en schrap de peen daarna. Snij eerst in lange repen, daarna in blokjes.
  • Verwarm wat olie in de stoofpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de winterpeen toe. Bak even kort mee.
  • Doe de gedroogde linzen bij de ui en winterpeen en schenk dan de groente bouillon in de pan. Breng de bouillon aan de kook, voeg de ras el hanout kruidenmix en de laurierblaadjes toe en laat de linzen zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer wel regelmatig door.
  • Controleer of de linzen gaar zijn door even voorzichtig te proeven.
  • Schenk de tomatenblokjes bij de vegetarische linzen stoofpot en roer ook de spinazie er doorheen. Laat nog iets slinken. Breng de linzenstoof op smaak met wat peper en zout.
  • Vergeet niet de laurierblaadjes uit de pan te vissen! Serveer deze vegetarische linzen stoofpot met wraps of zelfgemaakt naanbrood.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl