1theelepelras el hanout kruiden(Marokkaanse kruidenmix)
snufpeper
snufzout
scheutjeolie om in te bakken
Bereiden
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Snij de uiteinden van de winterpeen en schrap de peen daarna. Snij eerst in lange repen, daarna in blokjes.
Verwarm wat olie in de stoofpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de winterpeen toe. Bak even kort mee.
Doe de gedroogde linzen bij de ui en winterpeen en schenk dan de groente bouillon in de pan. Breng de bouillon aan de kook, voeg de ras el hanout kruidenmix en de laurierblaadjes toe en laat de linzen zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer wel regelmatig door.
Controleer of de linzen gaar zijn door even voorzichtig te proeven.
Schenk de tomatenblokjes bij de vegetarische linzen stoofpot en roer ook de spinazie er doorheen. Laat nog iets slinken. Breng de linzenstoof op smaak met wat peper en zout.
Vergeet niet de laurierblaadjes uit de pan te vissen! Serveer deze vegetarische linzen stoofpot met wraps of zelfgemaakt naanbrood.