Vegetarische linzen stoofpot met spinazie

2

Ik roep het al maanden…. maar het kwam er maar steeds niet van. Niet om nou anderen de schuld te geven hoor, maar het wordt hier erg gewaardeerd als er toch vlees op tafel komt. Ook al is het maar een klein stukje, of verwerkt in een gerecht. En toch, toch wilde ik echt eens aan de slag met vegetarische recepten. Want die staan bij mij te weinig op tafel vind ik. En dus ook te weinig op blog! Ze staan er wel hoor, maar het is goed zoeken…. Op zich logisch, want de recepten op de blog zijn de gerechten die ik zelf eet. En ik wil daar toch een beetje in gaan veranderen. Dat elke dag vlees helemaal niet nodig is, bewijst deze vegetarische linzen stoofpot met spinazie dan ook zeker. We hebben zitten smullen met z’n allen!

linzen stoofpot

In huize MYF doe ik meestal de boodschappen en bepaal ik dus uiteindelijk vaak wat er op tafel komt ’s avonds. En daarbij hou ik natuurlijk rekening met de smaken van het gezin. En met mijn eigen wensen. Zo staat er altijd veel groente op tafel, eten we gevarieerd en vers en probeer ik regelmatig wat nieuws. Maar toch bleef het er maar inhangen dat er ook vlees op tafel zou staan. En daarvan roep ik al tijden dat ik echt vind dat dat niet altijd nodig is. Deze vegetarische linzen stoofpot met spinazie is daar een perfect voorbeeld van. In dit gerecht zijn alle ingrediënten voor een goede avondmaaltijd verwerkt, hier mis je echt geen vlees hoor!

linzen stoofpot

linzen stoofpot

Vegetarische linzen stoofpot met spinazie

Voor 4 personen

  • 250 gr gedroogde linzen
  • 1 lt groente bouillon
  • 1 ui
  • 2 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • 200 gr verse spinazie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl ras el hanout kruiden (Marokkaanse kruidenmix)
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Nodig; stoofpan met dikke bodem

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.

Snij de uiteinden van de winterpeen en schrap de peen daarna. Snij eerst in lange repen, daarna in blokjes.

Verwarm wat olie in de stoofpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de winterpeen toe. Bak even kort mee.

Doe de gedroogde linzen bij de ui en winterpeen en schenk dan de groente bouillon in de pan. Breng de bouillon aan de kook, voeg de ras el hanout kruidenmix en de laurierblaadjes toe en laat de linzen zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer wel regelmatig door.

Controleer of de linzen gaar zijn door even voorzichtig te proeven.

Schenk de tomatenblokjes bij de vegetarische linzen stoofpot en roer ook de spinazie er doorheen. Laat nog iets slinken. Breng de linzenstoof op smaak met wat peper en zout.

Vergeet niet de laurierblaadjes uit de pan te vissen! Serveer deze vegetarische linzen stoofpot met wraps of zelfgemaakt naanbrood.

linzen stoofpot

linzen stoofpot

Ga jij aan de slag met dit recept voor vegetarische linzen stoofpot met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Foto’s: Cooked by Renkse

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Limzenstoof gemaakt maar golgens mij staat er ern fout in bij de groentebouillon geen hoeveelheid ( schenk)..dus zelf wat gedaan smaakte goed

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.