Schil de ui en snij heel fijn. Hou je niet van de scherpe smaak van rauwe ui, blancheer deze dan heel kort in kokend water.
Snij de komkommer over de lengte in kwarten en snij hier dan plakjes van. Halveer de smaaktomaten. Haal de avocado uit de schil en snij in stukjes.
Doe de rucola in de saladeschaal en voeg hier de tomaatjes, stukjes komkommer en avocado aan toe.
Laat de kikkererwten uitlekken in het vergiet en spoel ze even na met water. Dep droog en voeg ze toe aan de schaal.
Laat het vocht van het blikje tonijn weglopen en voeg ook de tonijn toe aan de salade.
Maak de dressing van de salade met tonijn en kikkererwten klaar door het sap van 1 limoen te mengen met 2 el olijfolie en een snuf zout. Snij van 2 takjes verse peterselie de blaadjes fijn en voeg deze bij de dressing.
Je kunt de dressing apart serveren of deze al door de salade met tonijn en kikkererwten scheppen. Eet smakelijk!