Verwarm de oven voor op 180 graden.
De siliconen muffinvormpjes hoef je niet in te vetten. Heb je nou geen siliconenvormpjes? Dan werkt een klein ovenschaaltje ook prima, deze wel even goed invetten!
Doe de havermout in de mengkom. Doe de banaan erbij en begin deze te prakken tot het een gladde puree is. Voeg de honing toe en meng alles goed door elkaar. De honing is nodig voor de plakkerigheid en kun je dus niet weglaten.
Verdeel het mengsel in 3 gelijke delen. Schep in een vormpje en maak er een bakje van door de binnenkant een beetje aan te duwen en de randjes tegen de vorm aan te drukken. Herhaal dit voor de andere vormpjes.
Zet de bodem van de havermout appeltaartjes op het rooster van de oven en bak 10 minuten voor.
Snij intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij er daarna kleine blokjes van.
Doe de appel blokjes in een schaaltje en voeg de rozijnen en een beetje kaneel toe. Schep goed om.
Haal de bodem van de havermout appeltaartjes uit de oven en verdeel de appel met rozijnen en kaneel over de bakjes. Schuif nu nog weer voor 10 minuten de warme oven in.
Zet een kop koffie en haal de taartjes uit de oven. Eet smakelijk en begin de dag lekker!