Ga terug
+ servings
zelf kippensoep maken

Zelf kippensoep maken

Makkelijk recept voor ouderwetse kippensoep
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Soep
Nederlands
Soep recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1,5 liter water
  • 500 ml gevogelte fond (zonder toevoegingen)
  • 1 scheutje olie
  • vermicelli (optioneel)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de teentjes knoflook schoon. Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit.
  • Schenk de gevogelte fond in de pan. Let hier wel op; ik gebruikte een fond zonder verdere toevoegingen. Die zijn zeker te krijgen, lees hiervoor altijd het etiket!
  • Voeg ook het water toe aan de pan en doe de kippendijen in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat zo’n 20 – 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij intussen de bleekselderij en winterpeen fijn. Maak de prei schoon en snij in fijne ringen. Hak de peterselie ook fijn.
  • Haal de kippendijfilets uit de pan en verwijder het vel. Pluis met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar. Doe het vlees samen met de gesneden bleekselderij, winterpeen en prei terug in het pan en laat nog zo’n 15 minuten zachtjes koken. Voeg als allerlaatste de peterselie toe.
  • Zelf kippensoep maken is heel eenvoudig zoals je ziet. Van deze hoeveelheid hebben wij 2 keer gegeten. Dus een extra portie, ook handig voor in de vriezer!
Calorieën: 340kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 23g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 2g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl