Zelf kippensoep maken

4

Tsja. Toen zag de wereld er ineens heel anders uit… Zitten we thuis met z’n allen en ineens in een heel ander ritme. Ik moet echt nog even wennen hoor, dat de kinderen de hele dag thuis zijn. Op de meeste dagen werk ik natuurlijk al thuis, maar ik had dan altijd het huis voor mezelf, haha! We moeten onze draai dus nog even vinden en dat gaat vast helemaal goed komen…. Ik ben zelf vooral wel in de keuken te vinden, zorgen dat we goed blijven eten vind ik juist nu heel erg belangrijk! Zelf kippensoep maken is niet alleen erg makkelijk om te doen, maar ook altijd fijn bij verkoudheidsverschijnselen. En volgens mij lopen er genoeg mensen gewoon te snotteren, dus dit recept komt vast van pas!

We gaan er het beste van maken de komende weken en doen wat we kunnen. Wat niet lukt, komt daarna dan wel weer. Zo ook het koken voor mijn blog… natuurlijk moet er gewoon gegeten worden, het liefst vers en met veel groenten. Aan de andere kant ben ik nu ook wel bezig om van mijn standaard-recepten wat extra te maken zodat ik een portie in de vriezer kan doen. Ik ga eens nadenken over welke nieuwe recepten er de komende weken online gaan komen. Heb je verzoekjes? Of vragen? Ik help je heel graag, dus laat dan zeker een reactie achter onder dit recept voor zelf kippensoep maken!

Zelf kippensoep maken

Voor een flinke pan soep!

  • 4 kippendijfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 prei
  • 1 winterpeen
  • bosje verse peterselie
  • 1,5 lt water
  • 500 ml gevogelte fond, zonder toevoegingen
  • scheutje olie
  • optioneel; vermicelli

Nodig; grote soeppan

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de teentjes knoflook schoon. Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit.

Schenk de gevogelte fond in de pan. Let hier wel op; ik gebruikte een fond zonder verdere toevoegingen. Die zijn zeker te krijgen, lees hiervoor altijd het etiket!

Voeg ook het water toe aan de pan en doe de kippendijen in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat zo’n 20 – 25 minuten zachtjes pruttelen.

Snij intussen de bleekselderij en winterpeen fijn. Maak de prei schoon en snij in fijne ringen. Hak de peterselie ook fijn.

Haal de kippendijfilets uit de pan en verwijder het vel. Pluis met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar. Doe het vlees samen met de gesneden bleekselderij, winterpeen en prei terug in het pan en laat nog zo’n 15 minuten zachtjes koken. Voeg als allerlaatste de peterselie toe.

Zelf kippensoep maken is heel eenvoudig zoals je ziet. Van deze hoeveelheid hebben wij 2 keer gegeten. Dus een extra portie, ook handig voor in de vriezer!

Ga jij zelf kippensoep maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.