Schil de aardappels en snij in blokjes, ongeveer 1 x 1 cm. Maak de uien en paprika’s schoon en snij deze fijn. Maak ook alvast de knoflook schoon.
Snij de runderlappen in stukjes, redelijk fijn zodat het hapklare brokken zijn.
Verwarm wat boter in de soeppan en fruit hier de ui zachtjes in aan. Bak de spekblokjes, het rundvlees en de gesneden paprika nu ook mee. Pers de teentjes knoflook uit en blijf regelmatig omscheppen. Bak ongeveer 4 minuten.
Voeg nu het water en het bouillonblokje toe aan de pan. Daarna mogen de aardappels erbij, en natuurlijk de kruiden. Schenk de azijn bij het water, en daarna voeg je de tijm, komijn, cayennepeper, nootmuskaat en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook.
Laat even kort koken, slechts een paar minuutjes, en draai dan het vuur zachter. Nu mag de goulash soep met paprika en aardappel rustig 45 minuten stoven, dus op heel zacht vuur doorpruttelen. Daarna zet je het vuur uit, en laat je de soep minstens 3 uur rusten. Zo kan het zetmeel van de aardappels zorgen dat de soep nog wat dikker wordt, want zo hoort een goulash soep te zijn: lekker dik!
Voor het serveren warm je de soep uiteraard even op. Vind je de soep nog niet stevig genoeg, gebruik dan wat aardappelzetmeel of bloem om te binden. Enjoy! Lekker ook met een stukje desembrood!