X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
goulash soep

Goulash soep met paprika en aardappel

6
By Mind Your Feed on 26 februari 2016 Diner

Ja, ja, ik deel deze week mijn toppers van de Oostenrijkse menukaart met je, en deze goulashsoep staat zeker hoog op mijn lijstje! De ene dag ski je nou eenmaal wat harder dan de andere dag en dus heb ik de ene dag meer trek in een kom soep, en de andere dag in een wat groter gerecht. Deze goulash soep met paprika en aardappel is ook erg lekker als het heel koud is, want door de kruiden is deze soep zo verwarmend. Ik kan me zelfs herinneren dat ik eens een goulash soep at die bijna pittig was, ik hou er wel van…. Vlak voor mijn vakantie maakte ik thuis dus alvast een grote pan soep klaar, zodat ik een van mijn favoriete wintersport gerechten ook hier met je kan delen.

goulash soep

Goulash soep recept

Dit gerecht komt van oorsprong helemaal niet uit Oostenrijk, maar uit Hongarije. De geschiedenis zal er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat deze goulash stoofschotel -en deze daarvan afgeleide soep – uiteindelijk ook in de wintersportgebieden op de kaart staat. Ik heb deze soep meerdere malen ín een kom van brood geserveerd gekregen, en dat eet niet heel makkelijk kan ik je zeggen. Maar leuk is het natuurlijk wel! Het geheim van een echt goede goulash soep is wat mij betreft dat het vlees zo zacht is, dat het bijna uit elkaar valt. Daar heb je geduld voor nodig, en daarom maakte ik deze soep al een dag van tevoren klaar. Daar wordt ie trouwens alleen maar lekkerder van, dus zeker doen!

Oostenrijkse goulashsoep

Uiteraard, maar dat geldt voor de meeste recepten die deze week online kwamen, heb ik het recept voor een originele, goedgevulde goulash soep even opgezocht. En zoals dus met veel van die typische gerechten, bestaan er misschien wel honderd originele recepten voor deze soep. Ik besloot om overal wat van mee te pakken, maar in eigenlijk geen enkel recept kwam ik de rode paprika tegen. Terwijl die er volgens mijn herinnering toch echt bij hoort. Ik heb zelfs nog even staan twijfelen over bonen in de soep…. maar dit is mijn versie van de goulash soep! En als je mij op Instagram volgt, dan heb je kunnen zien of ik hier deze week al een kommetje van gegeten heb….

goulash soep

 

goulash soep

Goulash soep met paprika en aardappel

Makkelijk recept voor goed gevulde goulashsoep
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Hoofdgerecht
Oostenrijk
Maaltijdsoep, Soep recepten
Servings: 4

Nodig

  • Soeppan

Ingrediënten

  • 3 flinke aardappels
  • 2 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram spekblokjes
  • 200 gram runderlappen
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 blaadjes laurier
  • boter om te bakken

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij in blokjes, ongeveer 1 x 1 cm. Maak de uien en paprika’s schoon en snij deze fijn. Maak ook alvast de knoflook schoon.
  • Snij de runderlappen in stukjes, redelijk fijn zodat het hapklare brokken zijn.
  • Verwarm wat boter in de soeppan en fruit hier de ui zachtjes in aan. Bak de spekblokjes, het rundvlees en de gesneden paprika nu ook mee. Pers de teentjes knoflook uit en blijf regelmatig omscheppen. Bak ongeveer 4 minuten.
  • Voeg nu het water en het bouillonblokje toe aan de pan. Daarna mogen de aardappels erbij, en natuurlijk de kruiden. Schenk de azijn bij het water, en daarna voeg je de tijm, komijn, cayennepeper, nootmuskaat en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Laat even kort koken, slechts een paar minuutjes, en draai dan het vuur zachter. Nu mag de goulash soep met paprika en aardappel rustig 45 minuten stoven, dus op heel zacht vuur doorpruttelen. Daarna zet je het vuur uit, en laat je de soep minstens 3 uur rusten. Zo kan het zetmeel van de aardappels zorgen dat de soep nog wat dikker wordt, want zo hoort een goulash soep te zijn: lekker dik!
  • Voor het serveren warm je de soep uiteraard even op. Vind je de soep nog niet stevig genoeg, gebruik dan wat aardappelzetmeel of bloem om te binden. Enjoy! Lekker ook met een stukje desembrood!
Calorieën: 406kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 29g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

goulash soep

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Goulashsoep. Traditioneel recept voor goulash soep met rundvlees, paprika en aardappel. Oostenrijks recept, traditioneel, goedgevulde goulashsoep.

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

diner glutenvrij goulash goulash soep lunch maaltijdsoep oostenrijk soep winter wintersport
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBoeren omelet met groenten
Next Article Glühwein zelf maken
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

6 reacties

  1. Emma on 26 februari 2016 10:17

    Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar het klinkt onwijs goed!

    Reply
  2. Inge on 26 februari 2016 23:26

    Oh ja, heerlijk! Ik maak ‘m ook altijd zelf maar dan zonder de spekjes (die zitten er bij een balkan restaurant nooit in) en met tomaten en een rode peper. En uiteraard horen er paprika’s in, zonder paprika geen goulashsoep!

    Reply
  3. Stefanie on 11 januari 2019 11:39

    U vergeet nog een belangrijk ingrediënt, NL paprikapoeder! Een koffielepel of 2 net na fruiten van de uien.

    Reply
  4. Simone on 7 oktober 2019 13:31

    Ik heb de soep vanmorgen gemaakt, echter ziet jouw soep er heel rood uit, de mijne helemaal niet.. Hij ziet bruin
    Kan het zijn dat jij tomaat erin gebruikt hebt?

    Ik heb je recept helemaal gevolgd

    Reply
  5. Maaike on 5 december 2019 18:45

    Hallo Rent, vandaag aan jouw recept voor de goulashsoep. Het is onverhoopt niet op tijd klaar.. ik wist van de min. 3 uur maar het is misgelopen. Ik moet het nu een bewaren tot morgen. Heb jij ervaring als de soep 24 uur heeft gestaan/ gerust? Is dit dan nog lekker? En is de aardappel dan nog in orde of is dit opgelost in het vocht?

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 december 2019 09:40

      Oeh, Maaike, ik had drukke dagen en ben waarschijnlijk een tikkeltje laat met mijn reactie. Is het goed gekomen met de soep? Ik denk dat het wel goed moet zijn gegaan met de aardappel….?!

      Reply
3.67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.