Ga terug
+ servings
melanzane alla parmigiana recept, Italiaans recept, melanzane maken

Melanzane alla Parmigiana

Makkelijk recept voor Italiaanse melanzane (aubergine) alla Parmigiana
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Groente, Vegetarische recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 aubergines (groot)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 2 theelepels rozemarijn (gedroogd)
  • 2 takjes verse basilicum
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Bereiden

  • Snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een schone snijplank en bestrooi met wat zout. Laat ze zo even liggen.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de steelpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit en laat even meebakken.
  • Schenk de tomatenblokjes bij de ui met knoflook en voeg de oregano, rozemarijn en wat peper en zout toe. Breng aan de kook en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
  • Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur deze in fijne snippers. Voeg toe aan de tomatensaus.
  • Verwarm de grillpan op het vuur zonder hier verder olie in te doen. Grill de plakken aubergine in zo’n 5 minuten per kant mooi bruin en met van die fijne grill strepen. Het kan zijn dat je dit in meerdere porties moet doen, dat ligt eraan hoe groot jouw grillpan is.
  • Snij intussen de mozzarella in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vul de ovenschaal als eerste met een laagje tomatensaus. Leg hier de plakken aubergine op gevolgd door een laagje van plakjes mozzarella. Herhaal de lagen, dus weer tomatensaus, aubergine en mozzarella en eindig met de tomatensaus. Strooi hier rijkelijk de Parmezaanse kaas overheen.
  • Schuif de melanzane alla parmigiana voor zo’n 20-25 minuten de warme oven in. Serveer met brood of bijvoorbeeld bij deze Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie.
Calorieën: 144kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 8g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl